DİSK, BARTIN İÇİN EYLEM YAPTI: “KAZA DEĞİL CİNAYET”

DİSK,  BARTIN İÇİN EYLEM YAPTI: “KAZA DEĞİL CİNAYET”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Bartın'ın Amasra ilçesinde maden katliamında hayatını kaybeden 41 işçiyi anmak ve işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla İstanbul ve Ankara'da eylemdeydi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Bartın’ın Amasra ilçesinde maden katliamında hayatını kaybeden 41 işçiyi anmak ve işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla bugün (25 Ekim) saat 12.00’de Tophane’de bulunan İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde sloganlarla yürüdü.

“#Bartın Üzgünüz Öfkeliyiz!” pankartı açılan yürüyüşte sık sık “Kaza değil cinayet, çalışırken ölmek istemiyoruz, Bartın’ın hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Madenlerde yaşananlar üretim dayatması, hadi hadi sisteminin sonucudur. Ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve iktidarın sözcüleri yaşananları hala kaza diye, kader diye nitelemeye çalışıyor ‘kader planı’ diyorlar. Buradan sormak istiyoruz bu kader sadece Türkiye işçi sınıfı için mi var?” dedi. Ardından DİSK’in ortak metni okundu.



Anahtar Kelimeler: BARTIN EYLEM YAPTI: DEĞİL CİNAYET”
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli