DİNGO’NUN AHIRI BİLE BU KADAR BAŞIBOZUK DEĞİLDİR!

DİNGO’NUN AHIRI BİLE BU KADAR BAŞIBOZUK DEĞİLDİR!

Özelleştirilen varlıkların gerçek değerinin altında satıldığı veya kamu çıkarlarının göz ardı edildiği, "devletin soyulduğu" özel hastanelerde bebeklerin katledildiği bu düzenin besleyip büyüttüğü katmerli cahilleri- katilleri.

2003 tarihli ‘sağlıkta dönüşüm programınız’ sağlık hizmetlerini piyasaya açtı. Hastane patronlarının sağlık bakanı olması gelenek oldu. Özel okullar yolu ile katmerli cahilleriniz köşeyi döndü ve Bazı bakanların hastaneleri de “Yenidoğan” Çetesiyle ilişkili çıktı. Bebekler katledildi gelin şimdi özelleştirmeciler hesap verin bakalım.

Eskiler cehaleti 3’e ayırırmış:1. 'Cehl-i basît': Bilmeyen; ama bilmediğini bilen, öğrenme imkânı vardır. 2. 'Cehl-i mürekkeb': Bilmeyen; ama bilmediğini de bilmeyen, bilmediğinin bilincine ermedikçe öğrenme imkânı yoktur. 3. 'Cehl-i mik'ab': Bilmeyen, bilmediğini de bilmeyen ama en doğru bildiğini iddia eden. Katmerli câhil. 

Bilmediğini bilmeyenin sallaması da bir başka oluyor… Hele katmerli cahilse tadından yenmiyor! 

Biz bu cehalet türlerinden ikinci ve üçüncüsünü ülke yöneticilerimizde özellikle seçilmiş olanlarda son zamanlarda epeydir çok görüyoruz. 

Bunun en temel sebebi seçilmiş olmayı başlı başına bilgi sahibi olmalarına dayandırıyorlar. İkincisi ise yıllardır yaptıkları yanlışa yanlış diyen pek çıkmadığı için yanlışı doğru diye anlatmaya bayılıyorlar. 

Kentsel dönüşüm ne riskli yapı ne bilmeden yıllar yılı kentsel dönüşümde şu kadar yol aldık, şu kadar yapıyı dönüştürdük diye sallayan belediye başkanı cehli mürekkep mertebesinden katmerli cahil mertebesine sıçrayıveriyor. 

İşin doğrusunu yapmak bilgi beceri ve ahlak ister bunlarda ise bunların hiçbiri yok. O yüzden sallamak kolay geliyor. 

Alan geniş nasıl olsa bina sayıları, bağımsız bölüm sayıları, TAKS, KAKS hesabı yapacak adam sayısı pek yok yapabilecek olanların da belediyede işi çok! Zaten muktedirler olarak 3-5 yılda bir ne kadar kanun ve yönetmelik varsa değiştirip duruyoruz hafızaları temizliyoruz karışan da yok. Bu kadar köksüzlük içinde yolsuzluk mu aranır. 

Yandaşa koca koca koca binaları yaptır, yandaşa güzelim arsaları sat, yandaşa kaçak katı çıkart soran olursa şehre değer katıyoruz gibi bir vecizle pisliği sıva. 

İmar ve iskan konusunda cehalet sergileyen yönetim anlayışı diğer konularda da bu cehaletini sürdürmez mi? Anasını bile ağlatır gelin size öğreteyim der. Sayıştay raporlarından bile ders almazlar aynı hataları yıllar yılı yapmayı marifet sayarlar. 

15 yıl önce daha büyük alana sahip iken ve nüfus çok ta az değil iken 160 adet araç ve 362 ile personel ile hizmet verirken, şimdilerde 350 araç 1603 personel ile hizmet vermeye devam eder. Belediye yandaş çiftliğine dönmüştür ama katmerli cahilin umurunda mı o seçilmiş mi ona bakar. O yüzden tek başına yaptığı konuşmalarda cehaletinin farkına varmadan saçmalar da saçmalar. 

Bilmediğini bilmeden gelin bizden öğrenin derler. Sizden öğrenilecek tek şey dingo’nun ahırının yönetimi olabilir! 

Emin olun dingo’nun ahırı bile bu kadar başıbozuk değildir!