Devrimci Yol’cu Gökhan Gür’ün cenazesine polis saldırısı

Devrimci Yol’cu Gökhan Gür’ün cenazesine polis saldırısı

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devrimci Yol'cu Gökhan Gür'ün Ordu'daki cenazesine polis saldırdı, gözaltılar var!

Devrimci Yol’cu Gökhan Gür, geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Bugün ise dostları ve yoldaşları Gür’ün cenazesini için Ordu Perşembe’de defnetmek için bir tören düzenlediler. Polis tören esnasında Gür’ün tabutuna, dostlarına ve yoldaşlarına saldırdı; mezarlık içinde biber gazı sıktı; cenazeyi kaçırmaya çalıştı ve 9 kişi gözaltına aldı.

Ordu Perşembe’de22 Ağustos’ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Devrimci Yolcu Gökhan Gür’ün cenazesi kaldırıldı.  Polis, cenaze töreninde Devrimci Hareket bayrağı taşınmak istenmesi üzerine gruba biber gazı kullanıp müdahale etti.  En az 10 kişi gözaltına alındı.

Gökhan Gür kimdir?

Gökhan Gür, 28 Mayıs 1958 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Perşembe Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun olarak Şanlıurfa Viranşehir’de daha sonra Birecik, Uzungöl ve Malatya’da öğretmenlik yaptı. Devrimci mücadele içinde yer aldığı için öğretmenlikten atıldı. 1984 yılında tutuklanarak Diyarbakır Hapishanesi’ne götürüldü. Tahliye olduktan sonra Ankara, İstanbul ve İzmir’de mücadelesine devam etti. 22 Ağustos 2022 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.



Bülent toluk
20.09.2022 20:42:09
Bende Gökhan.arkadasimin.bir.yoldasi.olarak.uzuntu.icindeyim.onun.bir.arkadasi.olarak.ona.saygi.duyuyorum.onu.gunese.diger.yoldaslarimiz.gibi.sonsuzluga.ugurladik.isiklar.icinde.uyusun.devrimciler.olur.ama.mucadele.surer.mahir.huseyin.ulas.kurtulusa.kadar.savas.tek.yol.devrim.

  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli