Deprem piyangosu AKP’lilere

Deprem piyangosu AKP’lilere

Deprem konutları Kura çekimi AKP’lilere piyango oldu. Konut şanslıları AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ve eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar… Mağdur vatandaşa avucunu yalamak kaldı.

Şanlıurfa’da AFAD ve TOKİ ortaklığıyla yapılan deprem konutları, 7 Şubat’ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi deniliyor ancak....

Sol’un haberine göre, Cevahir Asuman Yazmacı’nın ismi önce Şanlıurfa AFAD Gönüllüleri’nin Instagram hesabından, “deprem konutu çıkanlar listesinde” paylaşıldı, çok zaman geçmeden paylaşım silindi. Ancak Yazmacı’nın ismi, 7 Şubat’ta canlı yayında açıklanan isimler arasında da vardı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yazmacı, deprem konutunun kendisine çıktığını doğruladı. Yazmacı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

ŞANSLI ŞAMİL TAYYAR’A PİYANGO VURDU

Cevahir Asuman Yazmacı’nın ardından eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’a da deprem konutu çıktığı anlaşıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 4 Şubat’ta “Gaziantep Deprem Konutları Kura Çekimi” düzenledi. Kura çekiminin İslahiye ilçesi bölümüne gelindiğinde ise ekranda Şamil Tayyar’ın adı belirdi. Tayyar’a 5’inci katta 2+1 daire çıktığı açıklandı.

Şamil Tayyar da kendisine deprem konutu çıktığını doğrulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Kurada 2+1 85 metrekare ev çıktı. Babamın iki katlı bahçeli bir evi vardı. Ev benim üzerime kayıtlıydı ve ağır hasar raporu vermişlerdi. Bir süre sonra da yıkıldı. Hak sahibi olarak deprem konutuna başvurduk. Kurada çıkan evi de kardeşim aldı.”



Yüksel Kılıç
11.02.2024 17:29:13
Noter bile yandaşa çalışıyor..

Anahtar Kelimeler: Deprem piyangosu ’lilere
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli