Deniz Poyraz davasında polisten biber gazı…

Deniz Poyraz davasında polisten biber gazı…

HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı dava, 5. duruşmada, "güvenlik" gerekçesiyle Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesinde bulunan salona taşındı.

Jandarmadan tokat, polisten biber gazı…

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştirerek Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Jandarmanın Deniz Poyraz'ın kardeşi Kamuran Poyraz'a tokat attığı, polisin duruşma salonunda biber gazı kullandığı duruşmada dava, "güvenlik" gerekçesiyle Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesinde bulunan salona taşındı. Davanın görülmesine cuma günü devam edilecek.

AVUKATLARA ENGELLEME

Duruşmada tutulu sanık Onur Gencer ve avukatı ile Deniz Poyraz’ın ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitinden sonra Mahkeme Başkanı bir önceki duruşmada alınan, vekaletname dışında yetki belgesi olan avukatların savunma alanında bulunamayacağı şeklindeki kararı hatırlattı.

Deniz Poyraz’ın avukatları ise bu karara uymayacaklarını söyledi, yetki belgesiyle savunma yapma haklarının olduğunu ifade ederek karara tepki gösterdi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise “Sizden sadece mesleğinizi yapmanızı bekliyoruz. Biz bir yere gitmiyoruz. Biz yetki belgesiyle yetkilendirilmiş vekilleriz. Bu koşullarda yargılamaya devam edemezsiniz. Biz bulunduğumuz yerden ayrılmıyoruz. Bizi buradan ayırmak için başka bir yöntem bulmanız gerek” diye konuştu.

Diğer avukatlar da karara tepki göstererek “Ara kararınıza uymayacağız. Yasaya uygun bir karar verilene kadar uymayacağız. Biz yetkilendirilmiş avukatlar olarak buradayız. İzleyici değiliz” dedi.

Reklam

JANDARMADAN TOKAT, POLİSTEN BİBER GAZI

Daha sonra özel güvenliğin bir avukatı salona almaması üzerine avukatlar ve özel güvenlikler arasında tartışma çıktı.

Tartışmalar devam ederken Balıkesir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Poyraz’ın kardeşi Kamuran Payroz’ın salona getirilmesi sırasında bir jandarma Poyraz’a tokat attı. Bunun üzerine salondaki tartışmalar büyüdü. Polisin biber gazı kullandığı tartışma nedeniyle salon sakinleşinceye kadar duruşmaya ara verdi.

DAVA ŞAKRAN CEZAEVİ'NE TAŞINDI

Aranın ardından mahkeme heyeti, davayı "güvenlik" gerekçesiyle Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesinde bulunan salona taşıma kararı aldı. Gerekçeye dayanak olarak salonda olay çıkması ve katil Gencer’in güvenliğinin sağlanamaması gösterildi. Davanın görülmesine cuma günü devam edilecek.

“KATİLLER KORUNUYOR”

Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasında, “Hakikat ortaya çıkana ve gerçek katiller hesap verene kadar mücadele edeceğiz” denildi.



Anahtar Kelimeler: Deniz Poyraz davasında polisten biber
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli