“DEMİRTAŞ TÜRKİYE HALKLARININ GÖNLÜNDE ZATEN ÖZGÜRDÜR”

“DEMİRTAŞ TÜRKİYE HALKLARININ GÖNLÜNDE ZATEN ÖZGÜRDÜR”

DEM Parti Eş Başkanları, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Tuncer Bakırhan, "Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Türkiye halklarının gönlünde zaten özgürdür. Bizim nazarımızda onlar cezaevinde değiller" dediler.

DEM Parti Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Kobani davasının ardından cezaevlerinde bulunan HDP eski Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Bakırhan ve Hatimoğulları, Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile görüştükten sonra cezaevi önünde basın açıklaması yaptı

Tuncer Bakırhan, "Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Türkiye halklarının gönlünde zaten özgürdür. Bizim nazarımızda onlar cezaevinde değiller. Mücadelelerini cezaevinde de sürdürecekler. Bizler, bugün olduğu gibi, tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılıncaya ve Türkiye demokratikleşinceye kadar halkımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Başkan Selahattin de aynı şeyi söyledi” diye konuştu.

DEM Partililer, Kobani davasında verilen cezalara karşı mücadelelerini her alanda sürdüreceklerini de yineledi.

"Muhalefetin açıklamaları güzel ama yeterli değil"

DEM Partisi İstanbul Milletvekili Celal Fırat şunları söyledi:

“Halkın içinde olan siyasi bir partiyiz. Daha çok bu yapılan zulmü halkımıza anlatmak istiyoruz. Muhalefet partilerinin demokrasi diyorlarsa buradaki bütün hakların sorunlarını kendilerine dert etmeleri gerekiyor. Muhalefetin sözlerini anlamlı ama yetersiz görüyoruz. Seslerini hHer platformda dillendirmeleri gerekiyor"

Tekirdağ DEM Parti İl Ögütü de Demirtaş'a destek vermek için Edirne Adliyesi önünde hazır bulundu. DEM Parti Tekirdağ İl Eş Başkanı Suat Sarı, "Siyasi tutsaklara sahip çıkmak için buradayız” dedi.

"Onlar rehine"

DEM Partili Züleyha Ateş ise "Demirtaş ve arkadaşları içeride masumdur. Onlar rehinedir” ifadelerini kullandı.

DEM Parti  Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 19 Mayıs'ta Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde HDP eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ı da ziyaret etti.

Figen Yüksekdağ, Kobani davasında 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Selahattin Demirtaş da 7 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararlarına rağmen Demirtaş, Kobani davasında 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli