Tarih: 22.06.2024 14:11

DEM PARTİ KAYYUMLARA KARŞI DİRENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari için ayakta. Şişhane'de ki Eyleme DEM Parti İstanbul ilçe eşbaşkanları, ilçe örgütleri, 78’liler hareketinden Celalettin Can 68, DR Zeki Kılıçaslan, SODAP ve CHP örgüt yöneticilerinin yanı sıra ve çok sayıta vatandaşlar katıldı. Kitle “Kayyum defol” yazılı tişörtlerle hem kayyumları hem de Mazıdağı’nda çıkan yangında müdahalede yeterli olmayan iktidar yetkililerini, özellikle DEDAŞ’ı protesto ettiler. “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” Faşizme karşı omuz omuza” “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Esenler DEM Parti İlçe eşbaşkanları Mehmet Önal, Yıldız Eren ve Esenler ilçe örgütünün yoğun katılım sağladığı Şişhane kayyum protesto etkinlik sonrası Eşbaşkan Mehmet Önal yaptığı açıklamada sert sözlerle iktidarı eleştirdi.

DEM Parti İlçe eşbaşkanları Mehmet Önal, “Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki kırsal bölgede çıkan yangında yaşamını yitiren halklarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bölgeden gelen bilgiler iktidarın yani AKP hükümetinin ve yetkililerinin yangına müdahale etmede geciktiği yönündedir. Bu felaketi yaşayan yurttaşlarımız ve köylülerimiz yıllardır onarımı yapılmayan elektrik tellerinin yere düşmesinin yangına neden olduğunu söylüyorlar. Bizler bu olayın derin araştırmasını yapıyoruz ve suçu olanların cezalandırılması için mücadelemizi yapacağız. Bölge halklarının dayanışmasıyla yaralarımızı saracağız.

“DARBELERE KARŞI YAN DİNDİK AYAKTAYIZ VE DİRENİYORUZ”

Ceberut bir yönetim ve iktidar Kürt halkına zülüm etmeye devam ediyor. Halkların iradesine ipotek koymalarına ve seçilmiş belediye başkanlarımızı görevden alma alışkanlığına devam eden AKP iktidarına ve kayyumlarına karşı direnişimiz devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de demokrasi mücadelesi veren STK’larla, demokrasi güçleriyle ve halklarımızla sokaklardayız, alanlardayız. AKP’nin kayyum darbesine karşı direniyoruz. Bu iktidar hastalıklı bir hal aldı ve darbe hastalığı içinde özgür irademizi elimizden alma girişimi içinde faşizm uygulamaları yolu ile kayyum darbelerine devam ediyor. Bu ülkede 25 yıldır AKP faşizmi halkları yok sayarak bir bölgeye tecrit uyguluyor. Biz böyle gelmiş böyle gitmeyecek diyoruz ve korkmadan, biat etmeden bu ucube sisteme karşı dimdik ayaktayız ve alanlardayız” dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —