DEM Parti İstanbul'a adayları, Meral Danış Beştaş / Murat Çepni

DEM Parti İstanbul

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

Eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığı açıklaması sonrası gözler, DEM Parti’nin kararına çevrilmişti. İki gün önceyse Başak Demirtaş, DEM Parti’yle ortak karar sonucu aday olmayacağını bildirmişti.

DEM Parti’nin açıklamasından önce Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş’ın 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul’dan adaylığının gündeme gelmesinin ardından başlayan tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Demirtaş, Başak Demirtaş’ın adaylık iradesinin DEM Parti’nin “üçüncü yol” siyasetini görünür kılmak ve “sıkılı yumrukları açmak, tokalaşmayı hatırlatmak için” olduğunu belirtti.

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimleri aralarında İstanbul Büyükşehir’in de bulunduğu 40 il ve 16 büyükşehir için belediye eş başkan adaylarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve eski İzmir Milletvekili Murat Çepni oldu.

Eşbaşkanlık sistemi uygulayan DEM Parti’nin seçim pusulasında yer alan adayı Meral Danış Beştaş olacak.

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli