DEM PARTİ, HER YERDE ADAYLARINI ÇIKARMA KARARI ALDI!

DEM PARTİ, HER YERDE ADAYLARINI ÇIKARMA KARARI ALDI!

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay'ın tercih edilmesi, DEM'in yerel seçimlerde aday çıkarmama kararını değiştirdi. İstanbul’da da kendi adayları ile seçime girecekleri bilgisine ulaştık.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) yetkili olan birileri ile yaptığımız görüşmede “İstanbul’da kesinlikle kendi adaylarımızı çıkarma kararı aldık” diyerek tarafımıza bilgi verdi. Aynı kişi, CHP’nin “HEP BANA RABBENA” anlayışında olması yerelde ittifak anlaşmalarının ortadan kaldırmasının nedeni olduğunu söyledi. 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, "Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesi, DEM’in İzmir’de aday çıkarmama kararını değiştirdi" diye yazdı.

Saymaz ilgili bölümde şu ifadelere yer verdi: 

"Ankara'da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya'da Kemal Bülbül ve Bolu'da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği'nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor.

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay'ın tercih edilmesi, DEM'in İzmir'de aday çıkarmama kararını değiştirdi. Bir DEM Partili yetkili 'İzmir'de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay'a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer'in gösterilmemesine eleştiriler var' diyor

Aynı şekilde, seçime girme kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa'da da adaylar belirleniyor. DEM Parti, yalnızca Mersin'de CHP'li Vahap Seçer'i destekleyecek."



Anahtar Kelimeler: PARTİ YERDE ADAYLARINI ÇIKARMA KARARI !
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli