DEM PARTİ ESENLER İLÇE ÖRGÜTÜ’NDEN KAYYUM PROTESTOSU

DEM PARTİ ESENLER İLÇE ÖRGÜTÜ’NDEN KAYYUM PROTESTOSU

Hakkari Belediye Başkanlığı'na kayyum atanması DEM Parti Esenler İlçe Örgütü tarafından protesto etildi. Basın açıklaması öncesi Esenler İlçe emniyet mensupları çevrede geniş güvenlik önlemi aldılar.

Hakkari Belediye Başkanlığı’na AKP İktidarının onayı ile keyfe keder kayyum atanmasına tüm yurtta olduğu gibi Esenler’dede tepkiler devam ediyor. Esenler’de DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal,  çağrısıyla bir araya gelen DEM Parti İlçe Örgütü üyelerinin yanı sıra CHP Esenler ilçe Başkanı Cemal Kaya ve örgüt üyeleri, DİSK Emekli sen Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve yönetim kurul üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldılar.  Basın açıklaması ile kayyum kararı protesto etildi. 

Basın açıklaması öncesi DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal, , kayyum atamasına tepki koyan ve basın açıklamasında kendilerine destek olan, haksızlığa karşı ayağa kalkan herkese teşekkür etti.

DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal: Yüzbinlerce halkımızın oyları ile seçilmiş Belediye Başkanımız haksız, hukuksuz bir şekilde önce gözaltına alındı. Sonra hukuk tanımayan AKP iktidarının talimatıyla görevinden alınan halkın belediye başkanının yerine Kürt halkının alışık olduğu kayyum zihniyetiyle Belediyemiz işgal edilmiştir. İrade deniliyor, milli irade diyorlar ama Kürt halkına gelince iradesini tanımıyorlar, yüzbinlerce insanın iradesine saygısızlık yaparak seçilmiş belediye başkanımızın yerine hukuksuz bir şekilde AKP’nin Valisi atanıyor. Biz bu hukuksuzluğu, irade gaspını kabul etmiyoruz.

Biz bu ülkede barış ve kardeşlik istiyoruz, savaş istemiyoruz. Ülkenin kaynaklarının savaşa değil emekliye işçiye ve ülkemin yurttaşlarına eşit adil bir şekilde paylaşılmasını istiyoruz. İrademize dayatılan bir savaş konseptti var, boyun eğin diyorlar, boyun eğmeyeceğiz ve kayyumunuzu kabul etmiyoruz.

 Kürtler bu ülkenin yurttaşlarıdır, kuruluşunda ve kurtuluşunda ve bu coğrafyanın varoluşunda emeği olanlarız. Bizleri 20 yıldır yıldırma politikalarınızla korkutamazsınız, ülkeyi Hamurabı kanunları ile yönetmek isteyenlere sesleniyorum “sevinmeyin, son gülen iyi güler” biz haklı olduğumuz davamızın ve irademizin sonuna kadar arkasındayız. Halkların üzerine uyguladığınız, inkarcı ve imhacı zihniyeti kabul etmiyoruz. Buradan haykırıyorum biz halkız, biz devrimciyiz, bu coğrafyanın varoluşu için bedeller ödeyenler olarak sizin bu adaletsizliğinize, sizin hukuksuzluğunuza isyanımız var isyanımız var hukuksuzluklarınıza, adaletsizliğinize ve irademizi gasp yapmanıza. Tüm katılımcı değerli dostlarımıza, yoldaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

İlçe Eşbaşkanının konuşmasından sonra İlçe örgütü adına gençlik komisyonu kayyumlara isyan içerikli basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasından sonra topluluk sloganlarla kayyum adamasını kınadı. 



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı