DEM ESENLER 1. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

DEM ESENLER 1. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Esenler ilçesinde 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tüm üyelerin oyları ile Yıldız Eren- Mehmet Önal eş başkan seçildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Esenler ilçesinde 1. Olağan kongresinde konuşmalar genellikle barış, kardeşlik ve demokrasi üzerine yapıldı.

Haber/ Yılmaz Boyraz

Kongrede seçilen eş başkan Mehmet Önal, yaptığı teşekkür konuşmasında: Bakınız herkes barış diyor ve barışı dillendiriyor. Barış olsa bile Türk halkına yapılan zulmün hesabını biz soracağız. Biz 12 Eylül darbesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülkenin barışını, demokrasisini, kardeşliğini isteyenlere yapılanları, onlara uygulanan faşist baskıları, binlerce insanımızı cezaevlerinde katlettiler, biz onlara bunun hesabını elbette soracağız. 

Geldiğimiz süreçte ülkeyi savaş ekonomisiyle yönetiyorlar. Oysa biz savaş değil barış istiyoruz, demokrasi ve adalet istiyoruz. Biz bu topraklarda Laz’ı, Kürt’ü, Türkü, Çerkez’i yani tüm halklar olarak bir arada barış içinde yaşamak, adaletli bir sistemle yönetilmek istiyoruz. Bizleri korkutmaya kalkışanlara sesleniyorum, “Korkutamadınız, korkmuyoruz, sizin 12 Eylül zindanlarınız, faşizan işkenceleriniz bizleri yıldıramaz. Bizler 12 Eylül öncesi devrim mücadelesi yapan, tam bağımsız Türkiye diyen, Emperyalizme, Siyonizm’e karşı duran ve bu uğurda mücadele yapanların yolun yol eyledik. Biz onların yoldaşlarıyız, bunu korkmadan her yerde haykırıyoruz” dedi.  

VİDEO HABER….

   

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER . OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli