DAVUTOĞLU: KÜRTÇE, TÜRKÇE GİBİ AZİZ BİRLİĞİMİZDİR”

DAVUTOĞLU: KÜRTÇE, TÜRKÇE GİBİ AZİZ BİRLİĞİMİZDİR”

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şah’ın, yerel basınla buluştuğu kahvaltılı toplantıda Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Kürtçe, Türkçe gibi bu toprakların aziz dilidir" dedi.

 

Gelecek Partisinin Teşkilatının Türkiye genelinde parlayan yıldızı İsa Mesih Şah’ın, basına verdiği kahvaltıda, Genel Başkan Davutoğlu ile eski AKP il başkanı Selim Temurci de  katılım sağladı. Kahvaltıda basın mensupları Davutoğlu’nu soru bombardımanına tuttu. 

Kahvaltılı toplantıdan öne çıkanlar…

Davutoğlu:  geride bıraktığımız 2022’de önemli olaylar yaşadık. Küresel krizler insanlık tarihine derin izler bırakmıştır. Rusya- Ukrayna savaşı, AB ülkeleri ile NATO’yu karşı karşıya getirmiştir. Bizde ise hareketlenmelere sebep olmuştur. Beni engel olarak gördüler, üç ihtiraslı kişinin öncülüğünde tatbiki bunda Erdoğan’ın haberi vardı bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir” diye konuşmasına devam etti.  Daha sonra gazetecilerin sorularına tek tek cevap verdi. 

Gazetecilerin,” ömrünüz CHP ’ile mücadele ile geçtiğini söylüyorsunuz. Ama şimdi aynı masada oturuyorsunuz, mücadeleden neden vaz geçtiniz. CHP’ sizin çizginize mi yoksa siz mi CHP çizgisine geldiniz” Davutoğlu: evet, ben eski vesayetçi CHP ile mücadele yaptım, bugünde aynı CHP karşımda olursa yine mücadele yaparım. Kılıçdaroğlu, “biz eski alışkanlıklarımızdan vazgeçtik. 28 Şubat’a ve 27 Mayısa karşıyız “ diyerek bizi bu mücadeleden vazgeçirdi. 

 

“BAHÇELİ VE PERİNÇEK KORKUSU YASAKLAR GETİRDİ”

  Siyasi mücadele siyasi alanda yapılır. HDP’nin kapatılmasına biz karşıyız. Parti kapatmanın bir çözüm olmadığı aşikar. Son alınan kararı usul olarak doğru bulmuyorum. Kürtçe konuşmak veya ana dilde Kürtçe eğitim konusuna gelirsek, Kürtlerin Türkçe öğrenmesi gibi Türklerin ’de Kürtçe öğrenmesini ifade ettik.  

"HDP’NİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ "

Çünkü Kürtçe gibi Türkçe’nin de bu toprakların aziz birlikteliğimizdir. Maalesef AKP İktidarı vaktinde bizim içinde olduğumuz reformlardan bir tanesi Kürtçe öğretmen yetiştirilmesiydi. Ama Erdoğan ve AKP’liler Bahçeli ve Perinçek korkusundan Kürtçe konuşulmasına yasaklar getirdi. Bizim iktidarımızda bu toprakların has dili olan Kürtçe konuşulacağı gibi gerekli hürmeti görecek. Seçmeli ders uygulaması yaygınlaştırılacak, kimse herhangi bir dili konuşuyor diye dışlanmayacak. Tüm diller bizim için kutsaldır, hepsine saygıyla sevgiyle yaklaşacağız” dedi.

 



"HDP’NİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ "
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli