DAVUTOĞLU, İNGİLİZ VATANDAŞI ŞİMŞEK’İN REKLAMCISI OLDU!

DAVUTOĞLU, İNGİLİZ VATANDAŞI ŞİMŞEK’İN REKLAMCISI OLDU!

CHP'nin kendi listesinden 10 milletvekilliği vererek Meclis'e taşıdığı Ahmet Davutoğlu, Meclis açılmadan, AKP'nin müstakbel ekonomi şefi Mehmet Şimşek'i umut olarak satmaya başladı...

Millet İttifakı ortaklarından Ahmet Davutoğlu’nun Karar gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde ekonominin başına getirmesi beklenen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in reklamına soyundu.

CHP’nin kendi listesinden 10 milletvekilliği vererek Meclis’e taşıdığı Gelecek Partisi’nin yayın organı, “Piyasaların çözüm ümidi Mehmet Şimşek” başlığını kullandı.

 

Söz konusu haberde, “Seçimden sonra ekonomi en acil başlık olarak öne çıktı. Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in adının gündeme gelmesiyle ise ekonomi çevrelerinde ‘Rasyonel politikalara dönüş için umut uyandı” denildi.

Mehmet Şimşek reklamı gibi haberde şu ifadeler de dikkat çekti:

 

“Erdoğan’ın ‘Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planlıyorum’ sözleri sonrası gerçekleşen temas, ‘Şimşek ekonominin dümenine geçecek’ beklentisi oluşturdu. Piyasalarda olumlu karşılanan iddia bilim dışı yaklaşımdan uzaklaşılacağı beklentisi oluşturdu.”

LONDRA İLE SIKI İLİŞKİLERİ

Londra’daki sıcak para komisyoncuları ile sıkı ilişkileri olan ve “küresel sermayenin adamı” olarak görülen Mehmet Şimşek, önceki AKP hükümetlerinde Ali Babacan ile birlikte ekonomiyi yönetti. Bu dönemde Kemal Derviş tarafından Türkiye’de uygulanan IMF reçetesi devam ettirildi. Özelleştirmelerde zirve yaptı. Ekonomide “gaz-fren” tartışmaları gündeme geldi. Babacan’ın görevden alınmasının ardından Şimşek bir süre daha ekonominin kaptanı oldu.

İNGİLİZ VATANDAŞI

1976 doğumlu Mehmet Şimşek Batman/Gercüşlü. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Etibank bursuyla gittiği İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’ndeki lisansüstü eğitimin ardından baş döndürücü bir hızla yükseldi. Mark Grossman döneminde Ankara’da ABD Büyükelçiliği’nde çalıştı. Amerika’dan oturma izni aldı. 2000 yılında İngiltere’ye giderek, dünyanın en büyük finans kuruluşlarından Merrill Lynch’te çalıştı. 2005 yılında bankanın Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığı’na getirildi. Aynı yıl İngiliz makamlarına vatandaşlık başvurusunda bulundu. TC’nin yanı sıra Birleşik Krallık vatandaşı da oldu. Şimşek’in arkasında iktidara çok yakın güçlü bir iş insanının referansı olduğu ifade ediliyor.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli