“CUMHURBAŞKANI KENDİSİNE AYRI BİR İMPARATORLUK İNŞA ETMİŞ”

“CUMHURBAŞKANI KENDİSİNE AYRI BİR İMPARATORLUK İNŞA ETMİŞ”

AKP  Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen sucuk partisine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, NOW Haber TV'de İlker Karagöz'ün hazırlayıp sunduğu 'Çalar saat' programında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2022 Sayıştay raporunu değerlendirdi: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, vatandaşın ekonomik krizin altında ezildiği bir dönemde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın Kayseri'de sucuk partisi düzenleyip rahat ve konforlu hayatlarını gözler önüne sergilediklerini söyledi.

“SAYIŞTAY RAPORLARI SANSÜRLENEREK GELİYOR"

Yavuzyılmaz, “Burada bakanların aslında ne kadar lüks ve şatafatı ne kadar normalleştirdiğini görüyoruz. Vatandaşımız ekonomik krizin altında ezilirken, gençlerimiz iş bulamazken, esnafımız kepenk kapatırken bu gördüğümüz sucuk partisindeki rahat tavırlar, havalarda uçuşan espriler ve aynı zamanda kendi yaşantılarında ne kadar rahat ve konforlu bir hayat sürdüklerini gösteren ifadeler aslında vatandaşımızı ve hepimizi rahatsız eden bunlar. Hepsinin örnek aldığı bir kişi var, o da saraydaki tek adam” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“CUMHURBAŞKANI KENDİSİNE AYRI BİR İMPARATORLUK İNŞA ETMİŞ”

“Onun (Recep Tayyip Erdoğan'ın) da siyasi yolculuğu bir yüzükle başladı. Lüks araçlar, uçaklar ve saraylarla devam ediyor. Aslında Sayıştay raporları sansürlenerek yayınlanıyor. Raporlardaki sansürü sayfa sayısından bile anlamak mümkün; 2018'deki bir rapor 199, 2021'de 151, 2022'de ise sadece 67 sayfa! Beştepe harcamaları gizliyor. Bakınız 2015 yılında tüm gider kalemleri detayları verilirken, 2023 yılında tüm gider kalemlerini bir torbanın içine atarak kamu kaynağının nereye harcandığını gizliyorlar. Oysa Cumhurbaşkanı, devlet ihale kanunundan, harcırah, taşıt, kamu ihalesinden, kamu konutları, kamu sözleşme kanunundan muaf. Yani   Cumhurbaşkanı kendisine ayrı bir imparatorluk inşa etmiş görünüyor.  

“BEŞTEPE’NİN GÜNLÜK HARCAMASI 26 MİLYON LİRA, OFİSLERİNİN YILLIK HARCAMASI İSE 1 MİLYAR LİRA”

Önce onun altını çizelim. Ama buna rağmen cumhurbaşkanlığının 2023 bilanço rakamı incelendiğinde devasa bir harcama tutarı görünüyor. 2021'de cumhurbaşkanlığın gider tutarı 3 milyar 710 milyon liraydı. 2022 yılına gelindiğinde 5 milyar 669 milyon lira ve 2023'de ise 9 milyar 595 milyon lira oldu. Beştepe’nin günlük harcaması 26 milyon lira, ofislerinin yıllık harcaması ise 1 milyar lira.

 

"HEPSİNİN ÖRNEK ALDIĞI BİR KİŞİ VAR, O DA SARAYDAKİ TEK ADAM"

Vatandaşa tasarruf yap deniliyor. Birde örtülü ödenek var orada ne yapılıyor bilinmiyor, Beştepe’nin 3 milyardan 9 milyarlara çıkmış, 3 kat artmış, vatandaşa sabret ’in diyen cumhurbaşkanı var.  Sarayda tek adam kurumların başında tek adam. 

İKİ VİDEO İZLE VE GERÇEKLERİ GÖR…

 



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı