CUMHUR İTTİFAKINDA NELER OLUYOR

CUMHUR İTTİFAKINDA NELER OLUYOR

Nasıl cumhurbaşkanlığı seçimi millet ittifakında çatlamaya ve dağılmaya neden oldu ise yerel seçimler de cumhur ittifakı için çatlamaya neden oldu. Hala ülke yönetiminde oldukları için dağılmaları biraz zaman alacak...


AKP ve etrafını sarmalayan o azınlık varya işte onlar; Hala ülke yönetiminde oldukları için dağılmaları biraz zaman alacak çünkü hala belli bir ranta hükmediyorlar ve erk gücünden nemalanıyorlar.

Bu çatlağın ilk adımı Yeniden Refah Partisinin birçok yerde ayrı seçime girmesi ve bu konuda irade göstermesi ile başladı. Aslında MHP ve diğer cumhur ittifakı bileşenleri de bu iradeyi sergiledi ama YRP kadar gündem olmadı. Çünkü YRP liderliğe dair eleştiri yapmaktan geri de kalmıyordu.

Özellikle iktidarın Gazze konusundaki ikircikli diline itirazı ve ekonomiye dair itirazları tek adam sisteminin alışık olmadığı bir durumdu. Üstüne üstlük özellikle İstanbul’da MHP’den daha fazla belediye istemeleri tüm ilişkileri sarstı. Bu hadsizlik olarak değerlendirildi AKP cenahında.

Bu da yetmezmiş gibi AKP’ de umduğunu bulamayan adayların YRP’ den aday olmaları ve bazılarının kazanmaları AKP ve Reis tarafından hazmedilemeyecek hareket olarak algılandı bu da 23 Nisan resepsiyonun da dışlanma olarak karşı tarafa iletildi.

Seçim sonucu sonrası ise çatlak MHP liderinin Bakan Mehmet Şimşek’e ithaf ettiği söylenen sözler ile görünmeye, Ferdi Tayfur’un şarkısı ile gönderme yapması ile görünür olmaya başladı.

Söyleten Sensin şarkısının sözleri şöyle:

"Hep köle misali zincire vurdun, Ben sana dost oldum sen düşman oldun,

Sen beni kendine göre mi buldun, Hainsin diyorsam söyleten sensin,

Sana söylediğim sözlere kızma, Sitem ediyorsam ettiren sensin,
Senden çektiklerim yetti canıma, Zalimsin diyorsam söyleten sensin,

Canımsın dedikçe kıymet bilmedin, Kazandıklarına değer vermedin,

Sen belki bu kadar hiç sevilmedin, Vefasız diyorsam söyleten sensin, 

Sana söylediğim sözlere kızma, Sitem ediyorsam ettiren sensin,
Senden çektiklerim yetti canıma, Zalimsin diyorsam söyleten sensin”

Söyleyene değil söyletene bakmak lazım!

Gelinen noktada hayal kırıklığı ve sitemi bundan daha iyi nasıl anlatabilir insan!

Herkese şahin kesilen sayın Bahçeli bu sitemi ile sitemkâr olsa da ayrılamayacağını da göstermektedir.

Tabii ki onlara sorsan cumhur ittifakı vatan millet için kaçınılmaz bir durum bundan ayrılmak vatan hainliği olur. Ayrılan taraf kendileri olmayacaktır. Yoksa bunca zamandır sineye çektikleri yalan yanlış şeylerin ceremesi kendilerinden sorulacaktır. Bunun da mantıklı bir cevabı olmayacaktır.

Sorunları ayrılmadan çözmek gerekir, kırılan kol yen içinde kalır diyeceklerdir. Çünkü AKP hala muktedir! Tek sıkıntı AKP artık MHP’yi taşımak istemiyor. Tamamen koltuğa odaklı cumhur ittifakı son seçimle birlikte iyice çatırdamaya başladı.

Bahçeli bundan sonra arabeskin dibine mi vurur, şair mi olur yoksa siyasi hayatı boyunca gücün yanında yer alma refleksi ile yeniden güçlenen eski müttefiki CHP’ye mi yanaşır zaman gösterecek.

AKP de seçim olana kadar yeni yoldaş arayışına girecek mi göreceğiz. MURAT KARA



Anahtar Kelimeler: CUMHUR İTTİFAKINDA NELER OLUYOR
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli