CHP'Yİ SAĞCILAR "ELE GEÇİRDİ!

CHP

Kılıçdaroğlu danışmanlık görevine, Mart 2016'da kayyım atanan Zaman gazetesinin internet sitesinde o dönem görevlendirilen sağın kalemşoru Özgür Yici'yi getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra ilk olarak partinin üst yönetimi olan MYK'yı değiştirmiş, ardından da 4 Haziran'dan önce ataması yapılan danışmanların görevlerine son vermişti. Medyada yer alan haberlere göre Kılıçdaroğlu, yeni danışman atadı.

Kılıçdaroğlu, medyada kritik görevlerde adı öne çıkan sağın kalemşoru Özgür Yici'yi danışman olarak görevlendirdi. 

Bir dönem Aksiyon dergisinin de başına getirilen Yici, eski sabah.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştı. Anka Haber Ajansı'nın sahibi olan medya kuruluşuna ait bir gazetenin de genel yayın yönetmenliğini yapan Yici CHP’ye hayırlı olsun… Yici'nin ismi FETÖ - AKP mücadelesinin en sıcak olduğu günlerde de kamuoyuna yansımıştı.

SERHAT ALBAYRAK’IN EKİBİNDEN

Yıl: 2016

Bugün Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Özgür Yici’ye dikkat çeken bir görevlendirme kararı ulaştı.

 FETÖ’nün elindeyken kayyum atanan Zaman gazetesinin internet sitesinin başına Sabah ve Akşam gazetelerinin internet yayın yönetmenliğinden yaklaşık üç ay önce ayrılan Özgür Yici'nin, Aksiyon Dergisi’nin başına ise Turkuvaz Dergi Dijital yönetmeni Hakan Turpçu’nun getirileceği iddia edildi.  

Kısa süre önce kayyum atanan Zaman gazetesi grubuna yönetici atamalarının yapılmasına başlandı. Kayyum atamasının ardından Zaman’ın internet sitesi kapatılmıştı. Bugün yayına başlayan Zaman web sitesinin, arşivini silmesi ise dikkat çekmişti.

Kulislerde yer alan bilgilere göre, Zaman web sitesinin başına bir süre önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu TürkMedya Grubu’nda İcra Kurulu Üyesi ve Dijital Yayınlar Yönetmeni olarak çalışırken işine son verilen Özgür Yici getiriliyor. Yici Akşam’ın, Güneş’in, grubun dergilerinin ve radyolarının tamamının internet sitelerini yönetiyordu.

Görevlendirmelerin ise bizzat Sabah gazetesinin patronu Serhat Albayrak tarafından yapıldığı biliniyordu.

TUNCAY ÖZKAN İLE OLAN YAKINLIĞI

Öte yandan, Tuncay Özkan'a yakın olduğu belirtilen Yici, KRT TV ve ANKA Haber Ajansı’nın da sahibi olan Güneşim Medya'nın bünyesinde faaliyet gösteren İkinci Yüzyıl ismindeki dijital gazetenin de Genel Yayın Yönetmenliğini görevini üstlendi.

Gazeteci Bahar Feyzan, daha önce Güneşim Medya'nın, Tuncay Özkan'a ait olduğunu ima eden bir paylaşım yapmıştı. 18 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda "Güneşim Medya deyince; Tuncay Özkan'ın çocuğunun adı değil miydi Güneş... Hay Allah tesadüfe bak sen!.." ifadelerini kullanmıştı. Feyzan, 25 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda ise kendisine açılan davayı şu şekilde duyurmuştu:

"Bir süre önce kendi tweetiyle bana dava açacağını yazdı. 'Güneşim Medya' bana dava açmış!… Teşekkürler Tuncay bey, iddialarımı kendi elinizle öncelikle doğruladığınız için... davayı açarken, sonucu yargıya veren ilk kişi oldunuz. Başarılarınızın devamını dilerim."



Anahtar Kelimeler: ' SAĞCILAR " GEÇİRDİ!
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı