CHP’NİN NATO HAYRANLIĞI, EMPERYALİZM UŞAKLIĞI!

CHP’NİN NATO HAYRANLIĞI, EMPERYALİZM UŞAKLIĞI!

İsveç’in NATO’ya üyeliği CHP, AKP ve MHP oylarıyla geçti. İYİ Parti- Saadet-Gelecek “hayır” oyu vererek CHP’nin yapacağı manevrayı yaptılar; DEM Parti ise oylamaya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında “ortak bildiri” tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, “Milli yas ilan edilmeden, gerekli bilgilendirme yapılmadan sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız” sözünü iş NATO olunca yalayıp yuttu. Böylece tarih bir kere daha CHP’yi büyük harflerle ikiyüzlü olarak yazdı. 

TELE1’e konuşan CHP’li ABD devşirmesi Salıcı “NATO’nun genişlemesini önemsiyoruz. NATO'nun savunmasının güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesine neden olacaktır. ” dedi ve NATO hayranlığını, emperyalizm uşaklığını bu sözlerle CHP adına belgelemiş oldu. CHP, bakalım sola ihanetini nasıl izah edecek. 

TBMM Dışişleri Komisyonu, AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında toplandı. Toplantıda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine ilişkin Komisyonu bilgilendirdi, milletvekilleri de kanun teklifi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Kuzey Atlantik Antlaşması’na (NATO) İsveç Krallığı’nın Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi.

Teklife AKP, MHP ve CHP evet oyu verirken İYİ Parti ve Saadet Partisi hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli