CHP’NİN ESENLER ’DEKİ AYAKÇISI ÇAPSIZ ÜTEBAY'İNDAN AYAK OYUNU

CHP’NİN ESENLER ’DEKİ AYAKÇISI ÇAPSIZ ÜTEBAY

CHP Genel merkez kararı ile bazılarının koltuklarını koruması pahasına kongre takvimi ertelendiği aleni ortada. Kongrelerin ertelenmesini fırsata dönüştüren ahlaksızlığın ileri boyutta yaşandığı yerlerden biriside Esenler...

CHP’nin en çok oy kaybettiği, günden güne eridiği, istifaların sessiz ve derinden yaşandığı Esenler’de dedenin oğlunun başkan olduğu CHP ilçesi kaynıyor. İlçe Başkanı dedenin oğlu ilçe yönetimiyle ve kendisine biat etmiş kadrolarla cemaat ve tarikat benzeri işler yapıyor. Bu meziyetli dedenin oğluna kimse hesap sormuyor veya hesap sormakla görevlilerin bu işler işine geliyor.

Dedenin oğlu Ütebay, ilçe başkanlığı rozetini kullanarak yeni bir göreve soyunduğu bilgisine ulaştık… Milletvekili adayı olmuş. İlçe Başkanlığında çok başarılı işler yapmışmış gibi ablası Canan hanımın ve parti egemenlerinin destekleri ile vekil olacakmış.

VEKİL OLAMAZSA NE YAPACAK…

CHP, tüzüğüne göre Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmek zorundasınız. Ya kazanamazsanız, kaybettiğiniz koltuğunuz kalmayacak ve oyalanacak iş- kovalayacak sürü, yol bulacak kapılarınız kapanmış olacak. Bu zeki ve akıllı ilçe başkanı – Dedenin oğlu - CHP’nin ayakçısı olan ilçe başkanı bu işe çözüm bulmuş bile… Nasıl mı? İşte böyle…

İlçe yönetiminde kadrolaşmış, bir vilayetin bir kazasına ve aynı düşüncenin olduğu, yetmezmiş gibi aynı mezhepsel inanç mensuplarından kurulmuş. Onlar için parti içi iktidar olmak yeterli, onlar için az olsun ama bizim olsun sözü en geçerli söz… Belediye Meclis üyesi Kemal Şahin’e kulluk, uşaklık yapan, Dedenin oğluna biat etmiş kişilerden oluşan yönetim kurulu oluşturmuşlar. Ya meclis üyeleri… İkisi de Sivaslı, yakın köylü ve alevi yandaşlarından seçilmiş ve yukarıdan atanmışlar, Esenler’de başka inanç grubundan kimse yokmuş gibi kurulmuşlar meclis üyeliğine… Toplumda algı ve söylenen söz tek kelime ile bu... CHP dedenin oğlunun çiftliği ve çifliğindeki danaların ahırı. 

Eeee durum böyle olunca işin geri kalanı tam bir emek hırsızlığı, partinin yıllarca mücadelesi içinde yer alanları dışlamaya, yok saymaya yeterli olsa gerek.  Milletvekilliğini kazanamadığında o rant kapısına dönüşe göre yönetim şekillenmiş- ayarlanmış. Dedenin oğlu ve kafa kolcusu, müfteri Kemal Şahin’le yapılan plana göre, göstermelik birisi ilçe başkanı olacak ama dedenin oğlu vekil olamazsa göstermelik koltuğa oturan ilçe başkanı ve yönetim kurulu Dedenin oğlunu tekrar oylama ile ilçe başkanlığına oturtacak… Bunlar minareyi çalmadan kılıfını böyle hazırlamışlar bile… Ya vekil olursalar neleri götüreceklerini düşünmek istemiyoruz.

Bakın CHP’li bir eski üye kısadan şöyle dedi…

“Biz bu ayak oyunları ile yok sayılıyoruz. Ütebay vekil olursa kurtuluruz diye düşünüyoruz ama bunlar öyle kastlaşmış ki kimse bunlarla baş edemez. Ütebay, her şeyi yapar, kendilerini şikayet yaptığınızda arkasında ki güç büyük olduğu için hep o haklı çıkar. Bakın kendisini koruyan il başkanı Kaftancıoğlu’na “geçirdik” el hareketinde bulunarak küfür yaptı, Kaftancıoğlu bildiği halde, hoşuna gitmiş olacak ki hesap sormadı arkasında duruyor. Genel Başkana sokaklarda “bununla olmaz” dedi kimse sesini çıkarmadı. Tacizci birisini, taciz yaptığını bildiği halde il delegesi yaptı, gazeteci bu olayı yazdı, mahkemede hesaplaşacağım dedi ama ne mahkemeye gitti nede koltuğundan gitti, nede o küfür yaptığı il başkanı bu kişiye hesap sordu. Barı bıraksınlar da kongrelerimizi yapalım ve biz bu emek hırsızı, tacizci yandaşı, ayakçı takımına hesap soralım ama herkes koltuğunun sağlamlaşması için tüm bu kadar rezilliği yalayıp yutuyor” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı