CHP’NİN 14 SEÇİM KAYIPLI DİKTATÖRÜ DEVRİLDİ- SIRA DİĞERİNDE

CHP’NİN 14 SEÇİM KAYIPLI DİKTATÖRÜ DEVRİLDİ- SIRA DİĞERİNDE

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda devrilen diktatörün eşi hanımefendi Selvi Kılıçdaroğlu, hanedanlığın çöküşünü hazmedemedi ve Özel'e sert çıkarak “Bağırmanız hoş değil” ifadelerini kullandı.

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasını yaptıktan sonra sahneden inerken Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun elini sıktı.O sırada Selvi Kılıçdaroğlu Özgür Özel’i kendisine doğru çekerek eleştirdi. Özel’in konuşması sırasında bağırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bağırmanız hoş değil” ifadelerini kullandı.

CHP'de bin 368 kurultay delegesi oy kullandı. İlk turda iki aday da salt çoğunluğa ulaşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. 2. tur oylamasının 00:30'da başlamasının ardından Kılıçdaroğlu sonuçları beklemeden seçimden çekilerek salona veda etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Oy sayımına göre Kemal Kılıçdaroğlu 664, Özgür Özel 682 oy aldı.

684 oy alan adayın Genel Başkan seçileceği oylamada, sonuçlara göre iki aday da salt çoğunluğa ulaşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Oylamada 20 delege boş oy kullandı.

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLDİ

İkinci tur oy kullanma işlemi saat başladı ve 02.30'da bitmesi planlanıyor.

Alınan kulis bilgisine göre ikinci tur oylama işlemleri devam ederken kurmayları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu seçimden çekildi.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine "Bu işi sandıkta bitirelim" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimlerinin ardından çekilme kararını ilan etmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına "İnönü gibi bırakıp gitmek istemiyorum" dediği öğrenildi. Tarihi 1972 CHP Kurultayında Bülent Ecevit, İsmet İnönü'ye karşı üstünlüğü almış, İnönü de yarıştan çekilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur oylamaları sürerken kurultay salonuna gece 01.20 sularında geldi.

Kılıçdaroğlu ikinci tur için oy kullanmasının ardından gece 2.15 sularında sonuçları beklemeden evine geri döndü ve CHP tarihine "saygısız" olarak geçti..

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU

İkinci tur oylamaları sona erdi. 2. tur sonuçlarına göre Özgür Özel 812 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Salondan "Özgür Başkan" sloganları yükseldi.



Celâl Doğan
6.11.2023 14:47:57
CHP de devrim var nara atmak çok yanlış ve büyük hatadır. Bu arkadaşlar devrimin D sinden anlamıyorlar.kime karşı Devrim demokratik bir yarış biri kayıp eder biri kazanır. Kazana CHP olmuştur ben böyle bakıyorum Şimdi ben size devrimi anlatayım.On büyükşehir belediye başkanlığını 15 e çıkarırsın elindeki 180 ilçeyi 350 çıkarırsın İst da12 ilçeyi 20 ye Ankara'da 3 ilçeyi 10 çıkarırsın.esenlerde 3 meclis üyesini 6 ya çıkarırsın. Milli bayramlarda Esenler meydanına 1500 2000 bin kişi Dökersin o zanan DEVRİM yaptık dersin . devrim böyle olur Kemal Şahin gitmiş Cemal Kaya gelmiş Canpolat gitmiş özgür çelik gelmiş Kılıçdaroğlu gitmiş Özel gelmiş dışlamak yanlış olur neticesinde CHP kazanmış.saygilar

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli