CHP’LİLER OTORİTERLEŞMEYE KARŞI OLANLARA KARŞI MI?

CHP’LİLER OTORİTERLEŞMEYE KARŞI OLANLARA KARŞI MI?

CHP Esenler Belediye Meclis Üyeleri İBB’nin İstanbul Barosuyla protokol yapmasına karşı Baro 2 ile işbirliği protokolünü Esenler meclisinde, oy birliği ile kabul etmeleri şaşkınlık yarattı.

“BUNLAR CHP’NİN SARILARI” 

Esenler’de CHP’nin 12 Belediye Meclis Üyesi var, 12’sinden bir adam yapmak imkansız. CHP’li 2 meclis üyesi aynı zamanda İBB Belediye Meclisi üyesi. CHP’nin Esenler belediyesi meclis üyeleri bazen öyle kararlara evet diyorlar ki buna şaşırmamak elde değil. Esenler Belediye meclisinin Eylül Ayı Meclis toplantısında, İstanbul 2nolu Barosu'yla işbirliği protokolü yapılması için meclise gelen karar teklifine, başta CHP’li avukat meclis üyesi olmak üzere (grup kararı alınarak) “siyasallaşmış 2nolu baroya ” evet oyu vermelerine, Esenler’deki demokratlardan, sol çevrelerden ve çağdaş hukukçulardan gelen tepki “bunlar CHP’nin sarıları” 

CHP’lilerden ve vatandaşlardan gelen tepkiler şöyle: Bu meclis üyeleri sosyal demokrasiden nasiplenmemişler. Bu arkadaşlar CHP’nin sarıları oldukları için CHP’ile aralarında kan uyuşmazlığı var. Bir meclis üyesi bakın neler dedi “ben şahsen bu karara karşı çıkmama rağmen üzerime baskı kurtular. İl başkanlığımız ve ilçe başkanlığımızın talimat gelmiş diyerek, gelen teklif kararı biz istemememize rağmen oy birliği ile geçirmemiz yönünde oy kullanmamızı istediler” dedi. Bu söylemler doğruysa CHP kimlere emanet edilmiş dememiz gerekir” diyerek eleştiride bulundu.

Başka yurttaş ise "CHP Esenler meclis üyeleri protokole imza atarak Otoriterleşmeye gidenlere karşı koyan, duruş sergileyen Türkiye’deki avukatları susturmaya mı çalışıyorlar? “siyasallaşmış baro” olarak tarif edilen ve anayasayı tanımayanlar karşısında hazır ola geçen, siyasal iktidarın hukuka aykırı faaliyetleri noktasında hiçbir söz üretmeyen İstanbul 2nolu Baro ile yapılan protokole EVET diyenler ne yapmak istiyorlar. İlçe başkanı için söylenenler doğruysa kime hizmet yapıyor?” dedi. 

CHP Esenler Belediye meclis üyeleri belli ki CHP’nin dış güçleri tarafından yönetiliyor. CHP’de Her kafadan ses çıkmasının nedeni ise ilçe Başkanına karşı CHP’nin meclis üyeleri birilerinin adamlığına soyunmalarındandır. Meclis üyelerinin çoğunluğu dış güçlerin emrinde, ilçe başkanı Cemal Kaya ise bu duruma sessiz kalarak ipin uçunu kaçırmış gibi" dediler. 

İstanbul Barosu Avukatlarından - / Cumhuriyet Halk Partisi / İBB Meclis Üyesi Av. Dr. Rahşan Sertkaya Daniş, konuyla ilgili İBB meclisinde yaptığı konuşma CHP Esenler meclis üyeleri ile uyuşmuyor….

VİDEO İZLE

 

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASI ŞÖYLE 

VİDEO İZLE…

 



Yusuf Demiryürek
14.09.2024 19:48:43
Dış güçlerden kastınız 2 nolu baro ile yapılan protokolün oybirliği ile geçmesini sağlayan kişi ise Esenlerde CHP dış güçler tarafından yönetiliyor demektir.

Ziya Gök
14.09.2024 20:19:20
Türkiye Barolar Birliği ve 80 il barosunun itirazlarına ve muhalefetin karşı oyuna rağmen Meclis’ten AK Parti ve MHP'nin oylarıyla geçen ‘çoklu baro’ kanunu na göre kurulan Baro ile protokol yapma yetkisi Esenler Belediye Meclisinde CHP li meclis üyelerinin de lehte oy kullanması ile oybirliği ile kabul edilmiş siz dış güçlerden bahsediyorsunuz sizin dış güçlerden kastınız CHP Esenler ilçe Başkanlığımıdır? Daha açık konuşsanız.

  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu