CHP’LİLER MECLİSTE 9 EYLÜLÜ KUTLAMAYA UTANDILAR!

CHP’LİLER MECLİSTE 9 EYLÜLÜ KUTLAMAYA UTANDILAR!

CHP Esenler Belediye meclis üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP’nin, 99'nci kuruluş yıl dönümünü kutlamaya utandı.

CHP Esenler Belediye Meclis üyeleri bugüne kadar meclis oturumlarında ne kendi partililerini nede halkı temsil etmediler.

CHP'li iki meclis üyesi için Milli ve manevi duyguların anlamı yok, onların varsa yoksaları nasıl yol bulurum, nasıl partilileri iftira yolu ile partiden uzaklaştırırım, nasıl hasiyet cellatlığı yaparım yönünde. Kafaları boş mideleri her türlü pislikle dolu, meclis toplantılarına asla hazır gelmeyen, konulara hakim olmayan Fuzuli yaratıklar olduklarını bugün tekrar gösterdiler.   

Gözler yine eski meclis üyesi Mustafa Usta’yı aradı…

ESENLER HALKI VE KAMUOYU CHP MECLİS ÜYELERİNDEN BUNLARI BEKLERDİ…

  1. CHP’nin kuruluşunu kutlamalarını ve buna benzer bir konuşmayı… Şanlı Türk ordusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşları ile birlikte 9 Eylül 1922 günü İzmir'i düşman işgalinden kurtardı. Sakarya Meydan Muharebesi ile başlayan Türk ordusunun şanlı zaferleri Yunan askerlerinin denize dökülmesi ile son buldu.

 

  1. 1 Eylül’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ordulara bir bildiri yayımlayarak şu tarihi emrini verdi: “Bütün arkadaşlarımın Anadolu'da daha başka meydan muharebeleri verileceğini göz önüne alarak ilerlemesini ve herkesin akıl gücünü, yiğitlik ve yurtseverlik kaynaklarını yarışırcasına esirgemeden vermeye devam eylemesini isterim. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!”. Böylece düşmanın akıbeti de belirlenmiş oldu. Çalköy’de verilen bu tarihi emir üzerine İzmir’de “Akdeniz”i, Mudanya’da “Marmara”yı gördük. Bizlere bu zaferi kazandıran ulu önderimizi rahmetle anıyoruz… ama CHP’li 2 Angus mecliste sustu.

 

 Bir Başka olay ve Türkiye Türkiye tarihinin en karanlık ve utanç verici olaylarından birisi, 6-7 Eylülü kınamalarını, 6-7 Eylülü yapanları, teşvik edenleri nefretle kınamalarını bekliyorduk...

  1. 6-7 Eylül 1955’te yaşandı. Selanik’te Atatürk’ün doğduğu eve bomba atıldığı haberiyle başlayan olaylarda başta Rumlar olmak üzere gayrimüslim vatandaşın işyerleri, evleri, ibadethaneleri hatta mezarları tahrip edildi. 67 yıl önce yaşanan o iki utanç gecesi, tarihimizde kara bir sayfa olarak kaldı.

  1. 6-7 Eylül 1955 olayları İstanbul Rumlarının ve tüm gayri Müslimlerin devlete olan güvenlerini yok etti. Bir kısmı Türkiye’yi terk etti. Fakat esas olarak Rumların zorunlu göçü 1964 ve 1974’de gerçekleşti. Ama yine CHP’liler bu olayı kınayamadılar, çünkü bunlar AKP’lilerin olduğu yerde dut yemiş bülbüllerdirler…


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı