CHP’LİLER ESENLER TRABZONLULAR DERNEĞİNE MİSAFİR OLDU

CHP’LİLER ESENLER TRABZONLULAR DERNEĞİNE MİSAFİR OLDU

Esenler Trabzonlular Derneği tüm siyasilere aynı mesafede kapılarını açtı. Bir hafta önce AKP belediye başkan adayı Göksu’yu, bugün ise CHP İlçe başkanını ve Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıranı misafir etti.

Trabzonlu kültürüyle, kimliği, denizi, fırtınasıyla, yaylaları, Sümela manastırı ile bilinir ve tanınır. Ama bir başka özelliği ise insanının misafirperverliği, şakaları, türküleri ile en zor anlarda bile topluma neşe olur. Bugün Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı ile yönetimiyle, CHP’lileri dernek merkezinde ağırlayan Trabzonlular, tüm siyasilere bu farklı kültür anlayışı ile ve aynı mesafede olduğunu gösterdi.

Haber/ Yılmaz Boyraz

CHP Esenler ilçe başkanı Cemal Kaya, kendi derneğinde hemşerileri ile sohbet etti, Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran, Trabzonlulardan ödünç oy istedi. Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, misafirlerini eksiksiz ağırladı, tüm siyasilere kapımız sonuna kadar açıktır, çay kahve ve meyve kokteylimiz var” mesajını verdi. 

Ziyarette, CHP Esenler ilçe başkanı Cemal Kaya, Esenler’de yoksulluğun, yanlışların, iyi yönetilmememin ve Esenler halkının, emeklisiyle, çalışanıyla, öğrencisiyle, esnafıyla yanı tüm kesimlerin çektiği sıkıntılarının röntgenini çektikten sonra, Belediye başkan adayına mikrofonu bıraktı. 

CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran’ın konuşmasından satır araları şöyle…

 Dalkıran: Bugün değerli hemşerilerimle bir arada olmanın heyecanını yaşıyorum. Esenlerin sorunlarını bildiğim gibi, çözümlerini de biliyorum. Bir tanesi trafik,  Şu Ateşalan’ından Metro arasına çok acil bir bağlantı yapacağız. Cumartesi pazar ve buradaki trafik yoğunluğundan dolayı şahsım olarak trafiği kullanmak istemiyorum araç kullanmak istemiyorum, inanıyorum bu çileyi sizde çektiğinizden evinize yaya gidiyorsunuz.  

“CAN KAYIPLARI OLMAMASI İÇİN BİNALARI DÖNÜŞTÜRMEMİZ ŞART”

Deprem; Esenler'de 70 yıllık binalar var 50 yıllık binalar var, 30 yıllık binalar var ve bunlar deprem yönetmenliğine uygun değil. Eski sistem yapılan bu binalarda kullanılan demirler özelliğini kaybetmiş, bunlar depreme dayanıksız olduğu ortada. Allah korusun 99 depremi yani Gölcük depremi gibi bir depremde büyük can kayıpları olmaması için hemen, acilen bu binaları dönüştürmemiz şart. Ama Esenleri yöneten belediye başkanı görüyoruz Esenler kadar bir yer olan 15 Temmuz askeri alanı almasına rağmen bu işi başarmamış. Biz başarırız, biz sizlerle başaracağız. 15 Temmuz şu anda Göksu’nun rant  kapısı, biz bu rant kapısını yıkacağız, halkın yani sizlerin yararına olacak olan dönüşümü yapacağız. Bakın çocuklarınızla beraber evden çıkıyorsunuz, bir park yok yeşil alan yok sosyal alan yok bunun için hiç kimseyi mağdur etmeden ada bazlı yerinde dönüşümü yapacağız. Büyükşehir belediye başkanımız Bununla ilgili açıklama yaptı,  9 bin TL'ye Büyükşehir verecek 7.000 TL'dir biz vereceğiz, sözümüz söz.  Esenler’de  dönüşümü CHP Belediyesi yapar, bunun için hiçbirinizin endişesi olmasın. 

Benim davam hizmet ama halka hizmet. Bana Belediye Başkanlığı veya şahsıma hiçbir makam lazım değil.  450.bin Sinoplu’nun genel başkanlığını yaptım. Başkanlık yaptığım dönemde hiçbir gün koltukta oturmadım. Okul yaptırdım, Genel merkeze aldım ve şimdide yurt yaptırıyorum.  Ben bunları bir STK’da yaparken Esenler Belediyesi'nin bütçesi arkadaşlar 4 milyar 700 milyon sadece 2024'teki bütçesi. Bu bütçe ile hiçbir varlık gösteremeyen ve dönüşümü tamamlamayan belediye başkanına sormamız lazım, “bu parayla neler yapılmaz?

Zannedersiniz ki Esenleri 15 yıldan beri Göksu yönetmiyor da ben yönetiyorum. Pankart astırmış diyor “DAHASI VAR” hemen benim de orada asılı duran pankartımı işaret ederek ve beni gösteriyor, “DAHASINI” Hasan Dalkıran yapacak diyor.  Arkadaşlar şu anda topyekûn olarak Birlik olmalıyız,  beraber olmalıyız. Kendimiz için değil, çocuklarımız için, geleceğimiz için, bu şehir için” dedi ve yerelden genele birçok konuya değinerek projelerini anlattı. 

 



Hasan Ünal
10.03.2024 21:22:29
Hüseyin Koç seni düz adam sanırdım ama sende kalıbının adamı değilsin daha birkaç gün önce Trabzonlular Teyfik başkanı karşıladı diye onlara yunan diyip etmediğin hakaret kalmadı. Şimdi CHP adayini karşıladı diye dediklerini yalayıp yutmussun çok iyi kıvırmaya baslamissin

  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı