CHP’LİLER CİFTEHAVUZLAR N.İ.P. DEĞİŞİKLİĞİNE NEYİN KARŞILIĞINDA SESSİZ KALDI?

CHP’LİLER CİFTEHAVUZLAR N.İ.P. DEĞİŞİKLİĞİNE NEYİN KARŞILIĞINDA SESSİZ KALDI?

Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Rekreasyon Alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16.05.2023 tarihinde imara açılması ile ilgili plan çalışması 30 günlük itiraz süresiyle "Duyurular" panosunda askıya çıktı ama..

“CHP İLE AKP ARASINDA GİZLİ BİR PAZARLIK MI VAR?”

Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Rekreasyon Alanı N.İ.P. değişikliği askı süresi dolmadan CHP’nin İBB meclis üyelerini bilgilendirmemize, sayfamızda bununla ilgili haber yaparak bölgemizi de bilgilendirmemize rağmen, CHP ve İyi Parti Büyükşehir meclis grubu ve Esenler ilçe yönetimi ile meclis üyelerinin plan değişikliğine itiraz etmemeleri “CHP, İyi Parti ve AKP  yanı İktidarla muhalefet arasında gizli bir pazarlık mı var?” sorusunu beraberinde getirdi. 

ORTADA BİR PEŞKEŞ VARSA O PEŞKEŞE MUHALEFETTE ORTAKTIR

İBB Başkanı İmamoğlu’nun ve meclis üyelerinin kamunun ve İstanbul halkının menfaatlerini korumak gibi bir görevi olduğu halde 102 dönümlük bu rekreasyon alanının N.İ.P. değişikliğine neden itirazda bulunmadılar? Diğer tarafta ise CHP Esenler İlçe başkanı ve başta 1 numara için yırtınan Cafer Turna olmak üzere tüm muhalefet meclis üyeleri sessiz kalarak imara açılan Çiftehavuzlar Mahallesi, Rekreasyon Alanının yarın bir gün peşkeş çekildiğini iddia ederlerse, o peşkeşe ortak olmuş olmuyorlar mı? 

  • Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Rekreasyon Alanının imara açılmasına şuana kadar ÇŞB İstanbul İl Müdürlüğüne itiraz dilekçesini veren Gelecek partisi ilçe başkanı Mustafa Kaplan oldu.

MUHALEFET KORKUYOR- MUHALEFET ESENLER HALKINI SATTI!

2017 yılında Esenler belediyesi bu yerle ilgili bir plan çalışması yaptı ve yapılan planda %45' lik payından yani  belediyemize kalması gereken yaklaşık 42 500 m2' lik alandan sadece  19,5 dönümünü Düzenleme ortaklık payı olarak (DOP) ayırdığı Esenler Belediye meclisine geldi. O gün CHP grup başkanı İnş. Müh. Mustafa Usta, Esenler halkının menfaatlerini göz önüne alarak plana itiraz etti.  Usta, Mecliste AKP Grubuna dönerek “ÇŞB İstanbul İl Müdürlüğüne itiraz dilekçesi ile müracaatta bulunacağım.  ÇŞB. İstanbul İl Müdürlüğünüz ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkartılan 1/5000 Ölçekli N.İ.P. ve 1/1000 Ölçekli U.İ.P. tadili ile Bir taraftan yapı yoğunluğumuzun aşırı olmasından kaynaklı 8.5 milyon m2'lik Askeri tahsisli hazine arazisinin mücavir alan sınırlarımız içerisindeki donatı alanlarımızın kamuya kazandırılarak kurtarılması ve Esenler bütününde Çağdaş bir Yapılanma ile yaşam şartlarının iyileştirilmesinin sağlanması amacıyla iyi niyetli yaklaşımı varken mevcut donatı alanımızın konut amaçlı yapılaşma için imara açılması iyi niyetle açıklanmayacak ölçüde art niyetli bir eylemdir.Bu eylemde müdürlüğünüzün ilgili birimlerinin dahli olması da acı vericidir. Bunun sorumluları hakkında da gereğinin yapılması gerekmektedir diye düşünüyorum” diyerek itirazda bulunmuştu. 

O DÖNEM CHP’NİN KURŞUN ASKERİ MUSTAFA USTA BÖYLE İTİRAZ ETMİŞTİ…

1401,1406,1420,12913,12914,12917,13005 sayılı parseller ile 1595 ada 2 sayılı parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin olarak hazırlanan plan tadilatındaki  bu yerler  1/1000 Ölçekli Mer'i U.İ.P.'da Rekreasyon Alanı lejantında kalmaktadır. Bu yerler üzerinde hiç bir yapı olmamasına rağmen 6306 sayılı yasa dayanak gösterilerek Kentsel Dönüşüm adı altında T+K Lejantı ile yerleşim alanına alınmak istenmektedir” diyerek itiraz yaparken…

Bu Dönem…  CHP Esenler ilçe Başkanı,İyi Parti Esenler İlçe Başkanı,CHP ve İyi Partili muhalefet meclis üyeleri,CHP  ve İyi Parti İBB grubu ve meclis üyeleri halkın menfaatlerini koruması gerekirken donatı alanlarının imara açılmasına sessiz kalıyorsa ortada tarafların çıkar ilişkisi olduğunu söylemek;gizli pazarlıkların yapıldığını düşünmek yanlış olmaz. Yanlış olmaz, peşkeşlere, çıkar ilişkilerine ve halkın menfaatlerini koruyup kollamak için CHP’ye ve Esenler halkına bir değil çok Mustafa Usta’lar lazım.

 

,

 

 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli