CHP’LİLER BİRBİRLERİNE KAZIK ATMADA ÇOK MARİFETLİLER

CHP’LİLER BİRBİRLERİNE KAZIK ATMADA ÇOK MARİFETLİLER

Candaş Tolga Işık, (İBB) Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu yerine Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül isminin dillendirilmeye başlandığını öne sürdü.

Seçim yenilgisi sonrası “değişim” seslerinin yükseldiği CHP’de bir yandan da liderlik tartışması yürüyor.  Kongre süreci başlayan CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun “devam” sinyalleri üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gelen değişim mesajları partiyi daha da hareketlendirdi.

SANA SÖZ BELEDİYELERİ DE KAYBEDECEĞİZ!

Diğer yandan yaklaşan yerel seçimler de önemli bir gündem. CHP’deki genel başkanlık tartışması bu gündemi de etkiliyor. Liderlik için aday adaylarından biri olarak görülen İmamoğlu’nun durumunun yaklaşan İBB seçimlerini nasıl etkileyeceği de konuşuluyor. İmamoğlu’nun İBB başkanlığından ayrılması durumunda başkanlık AKP’ye geçecek. Yerel seçim öncesi böyle bir durumun CHP’ye olumsuz sonuçları olacağı biliniyor.

Tartışma sürerken gazeteci Candaş Tolga Işık’tan dikkat çeken bir iddia geldi. CHP içinden bir kulis paylaşan Işık, sosyal medya hesabından “Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey’le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!” ifadelerini kullandı.

SARIGÜL’DEN AÇIKLAMA

Işık, bir sonraki tweetinde ise şu bilgileri aktardı:

“Az önce Mustafa Sarıgül aradı, “Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiriyorsa bilsin ki CHP’ye iyilik yapmıyor” dedi.”



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli