CHP’Lİ TURNA BÜLENT ECEVİT’İ ANMAYA UTANDI!!!

CHP’Lİ TURNA BÜLENT ECEVİT’İ ANMAYA UTANDI!!!

Esenler Belediye meclisinin Kasım ayı 1.oturumunda Filistin meselesi, Gazze katliamı ve öğretmenler günü, gündem dışı konuşmaların gündemi oldu. Ama CHP’liler Ecevit’i yine anmadı.

CHP Esenlerin çokbilmiş siyasi aktörlerinden Cafer Turna, Kasım ayı (2023) meclis toplantısında gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmasında bakın neler demiş.Turna ve CHP'li meclis üyeleri önceki senede Eceviti anmamışlardı…

BÜLENT ECEVİT’LE ÖVÜNTÜ, ANMAYA UTANDI!!!

Turna, “kurtuluş savaşımızın başkomutanı Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde anıyorum. Bir ülkenin Dünya’da sözünün dinlenmesi, ciddiye alınması eğitime bağlıdır. Üniversitelerimizin başarısızlığı bizim eğitimde ne durumda olduğumuzu gösteriyor. Öğretmenlerimizin 28 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” dedi ama, ABD’ye, Siyonizm’e ve ABD’nin faşizmine kafa tutan Bülent Ecevit’in başarıları ile çaka satan CHP’li Turna  Bülent Ecevit’i anmaya utandı!!!.

TURNA, ECEVİT’İ ANMADI AMA ABD’YE KAFA TUTTU

Turna konuşmasına Filistin’le devam etti ve “ yıllarca özgürlük mücadelesi veriyorlar, her kafalarını kaldırdıklarında ABD emperyalizminin ve silah tüccarlarının darbesiyle karşı karşıya kalıyorlar. İnsanı katletmenin bir insanlık suçu olduğunun altını çizmek istiyorum.  Bu katliamı Dünya seyrettiği gibi bizde seyretiyoruz” diyerek devam etti.

Turna: Filistin halkına yapılan zulmü mitinglerle protesto ederek durduramayız. Geçmişte Kıbrıs ve Filistin için yaptıklarımız var” “Ecevit’in yaptıklarını söyleyerek övünür tavır sergiledi” ve devamında “ Ben İncirliği, Küreciği kapatıyorum diyebilmeliyiz. İktidar uğruna bunu neden söylemiyorsunuz. ABD’li ağabeylerinizden mi, silah tüccarlarından mı korkuyorsunuz? Bunları söyleyin bende sizinle olayım” dedi. 

Meclis bittikten sonra AKP’li meclis üyelerine neden Ecevit’i anmadınız diye sorduk. Aldığımız yanıt şöyle…"aklımıza gelmedi, gelseydi biz anardık ama CHP Genel başkanını CHP’liler ölüm yıl dönümünde anmıyorsa vefasızlığı biz değil onlar yapıyorlar” 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli