SİNDEF Genel Başkanı, Karadeniz’in hırçın çocuğu, İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü Hasan Dalkıran ve CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, ilçe örgütüyle birlikte iftar sonrası Esenler meydanında ki ramazan çadırlarında STK’ların sorunlarını dinlediler. Dalkıran ve CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, halka bir dokundular bin ah işittiler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü Hasan Dalkıran, Esenler CHP İlçe Başkanı Cemal Kaya bu buluşmada, sadece karşılıklı fikir alışverişi yapmakla kalmayıp, aynı zamanda halkla olan bağların güçlenmesine ve AKP iktidarının demokratik yollarla sandıklara gömülmesine yönelik yurttaşlardan destek istediler.
STK'LAR: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN İLK ADIMINI ATAN KURULUŞLARDIR
SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, Karadeniz’in hırçın çocuğu olarak bilinen, İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü, bu buluşmada önemli mesajlar verdi. Dalkıran, Türkiye’nin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve işsizlik gibi yapısal sorunların çözümünde, STK’ların öncü rolünü vurguladı. “STK’lar, toplumun ihtiyaçlarını en iyi anlayan ve çözüme yönelik ilk adımı atan kuruluşlardır. Bugün burada, Esenler halkı ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek hem yerel sorunları hem de ülke genelindeki sorunları konuştuk. Bu sorumluluk, bizlere ciddi bir yük getiriyor, fakat çözümün anahtarı da burada” diye konuştu.
CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya Halka Dokunan Mesajlar verdi
CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, Esenler halkının sorunlarını dinlerken, ülkenin geleceğine dair umutlu bir mesaj verdi. Kaya, “Bu ülkenin kaynakları var ve bu sorunların çözümü aslında hiç de zor değil. Eksik olan tek şey, demokratik bir düzen, adaletin sağlanması ve liyakatli kadroların göreve getirilmesidir. Eğer bu şartları yerine getirebilirsek, ülkemizin sorunlarını kısa bir süre içinde çözebiliriz” şeklinde konuştu. Kaya, CHP İlçe yönetimiyle birlikte halkın sorunlarını not alırken, taleplerin önemini bir kez daha dile getirdi.
Yerel ve Genel Sorunlar Konuşuldu
Buluşmada, yerel yönetimlerin önemli olduğu kadar, ülke çapındaki sorunların da ön plana çıktığı konuşulurken, STK temsilcileriyle yapılan sohbetler, dernek başkanlarının yerel meseleleri ve Türkiye’nin genel ekonomik durumu üzerine yaptığı değerlendirmelerle derinleşti. Sosyal yardımlar, istihdam yaratma ve halkın yaşadığı sıkıntılara yönelik somut adımların atılması gerektiği vurgulandı.
Esenler Meydanı’nda yapılan bu anlamlı buluşma, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde, toplumsal dayanışmanın ve birlikte çözüm üretmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sivil toplum kuruluşları ile halkın görüş alışverişinde bulunduğu bu toplantı, ilçede önemli bir adım olarak kayda geçti.