CHP’Lİ İNAN GÜNEY’İNDE DANIŞMANLARI KARANLIK

CHP’Lİ İNAN GÜNEY’İNDE DANIŞMANLARI KARANLIK

Beyoğlu Belediye Başkanı CHP’li İnan Güney’de karanlık klikleri belediyeye danışman yaparak, karanlıklar dünyasına hizmet yapanlar kervanına katıldı. Güney’in, ataması Kulaksız'daki "karanlık gece “ye çıktı.

"Helalleşen" ve "normalleşen" CHP, geçmişi bir kenara bırakıp yıllar sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi'nin yönetimini eski AKP'lilere açtı. O isimlerden biri Kulaksız'daki "karanlık" geceden çıktı.

Yerel seçimlerde altı dönemdir Refah, Fazilet ve AKP'nin kazandığı Beyoğlu'nda 30 yıl sonra sandıktan çıkan birinci parti CHP oldu. 

Yani Berkin Elvan'ın ölümünden birkaç gün sonrasına.

"Karanlık gece"de yaşananlar hâlâ aydınlatılmış değil. O gece AKP'yi savunmak ve Berkin Elvan'ın ölümü sonrası eylem yapanları bastırmak üzere toplanan bir kişi öldü. Ölenin yanındaki kişi, şimdi CHP'li başkan İnan Güney'in danışmanı oldu.

Güney "Geçmiş dünya görüşleri beni ilgilendirmez" diyor. CHP'yi ilgilendirmiyor olabilir, ama Türkiye kamuoyunu ilgilendirdiği muhakkak. CHP'li yeni Belediye Başkanı İnan Güney'in yıllardır AKP kadrolarının yönettiği belediyede ne yönde bir değişikliğe gideceği merak edilirken, rüzgar sağdan esti.

AKP gitti, o kaldı: Kim bu Alucra Vakfı? 

Beyoğlu'nun en büyük hemşeri gruplarından biri Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı. Ağırlıklı olarak Kulaksız-Kasımpaşa-Okmeydanı üçgeninde faaliyet gösteriyor. Bu özel üçgenin bir kenarında yoğun bir uyuşturucu trafiği, bir kenarında Erdoğan'ın mahallesi yer alıyor, diğer yanındaysa uzun yıllardır devrimciler faaliyet gösteriyor. Bu noktaların ortak paydasıysa yoksulluk.

Giresun'un Alucra ilçesinden göçenleri buluşturan bu vakıftaki yöneticilerin belediye kadrolarına atanmaları neredeyse sıradanlaşmış bir durum. CHP'li İnan Güney de bu alışkanlığı bozmadı.

İnan Güney, vakıfla yerel seçimlerden önce görüşmüş, yönetimdeki Gülep ailesini evlerinde ziyaret ettiğini gösteren bir paylaşım yapmıştı.

Seçinden sonra vakfın Mütevelli Heyet üyesi Recep Yamak Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığı’na atandı, önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Bilal Gülep de Beyoğlu Belediyesi Başkan Danışmanı oldu. 

VAKIF "AKP'NİN ARKA BAHÇESİ “CHP’Lİ İSİMLER VAKFIN ORTAĞI

Vakıf "AKP'nin arka bahçesi" olarak anılsa da yönetiminde Saadet Partisi, YRP, İYİP hatta CHP'den isimler var. Onlardan biri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Yakupoğlu. Beyoğlu Belediyesi'nde iki dönem CHP Meclis Üyeliği yapan Yakupoğlu artık İBB Meclisi'nde. 

 

İNAN GÜNEY'İN YARDIMCISI ERDOĞAN SEVDALISI, DANIŞMANI İSMAİLAĞACI 

CHP'li Belediye Başkanı İnan Güney'in A takımına aldığı iki Alucralının yakın geçmişteki siyasi pozisyonlarıysa dikkat çekiyor. Recep Yamak, sosyal medya paylaşımlarında kendini "Erdoğan Gönüllüsü" olarak adlandırıyor. Milli Görüşçü olduğunu söyleyen Yamak, İstanbul Sözleşmesi'ne de karşı. Aslında Recep Yamak belediyeye yabancı bir isim değil. Seçim öncesine dek belediyede AKP'ye yakın Hak-İş sendikasının temsilciliğini yapıyordu.

Bilal Gülep ise Saadet Partisi Alucra İlçe Başkanı Doğan Gülep’in oğlu. O da kim olduğunu “Tek Devletim, Tek Bayrağım, Tek Vatanım, Tek Cemaatim (İsmailağa) var, bir de Milli Görüş Elhamdülillah” sözleriyle özetliyor.

CHP'Lİ BAŞKAN İNAN GÜNEY: Önemli olan seçimde bizim için yaptıkları. 'Geçmiş dünya görüşleri beni ilgilendirmez, seçimde bizim için yaptıkları çalışma önemli' dedi."  İşte CHP’nin kimlere teslim olduğu bu sözlerle yeterli olur herhalde.

 

Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen, tepki çeken görevlendirmeleri Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne sordu ve "doğrudur" yanıtını aldı. Daha sonra İnan Güney'i arayan Kalkandelen, aldığı yanıtı köşesinde şu sözlerle aktardı:

"Başkan İnan Güney’le görüşüp aynısını sordum. İlçe belediye başkanlarının danışmanlık kadrosu olmadığını, Gülep’i atamadığını ama Yamak’ı başkan yardımcısı olarak atadığını söyledi. Yerel seçim öncesinde çeşitli hemşeri grupları ile görüştüğünü, Beyoğlu’ndaki en büyük grubun AKP’nin arka bahçesi konumundaki Alucra olduğunu, AKP’nin geçmişte onlara başkan yardımcılığı ve danışmanlık verdiğini, kendisinden de bunu istediklerinde olur dediğini belirterek 'Geçmiş dünya görüşleri beni ilgilendirmez, seçimde bizim için yaptıkları çalışma önemli' dedi." 

Haziran Direniş'inde polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitirdi. Berkin'in ölümü, vurulduğu yer olan Okmeydanı'nda günlerce protesto edildi. Eylemciler ve polisler arasında çatışmaların da yaşandığı ilk iki gün boyunca mahalle adeta ablukaya alındı. 

Protestolar devam ederken, komşu semt Kulaksız'da "Kasımpaşa 1453" adlı bir taraftar grubu 12 Mart gecesi Facebook'tan bir çağrı yayınladı ve "Her Tayyip her yer Erdoğan" diyenleri sokağa çağırdı. Hedef Okmeydanı'ndaki eylemcilerdi. Kısa süre içerisinde yüzlerce kişi bu çağrıya uyarak bir araya geldi. O sırada mahallede önce elektrikler kesildi daha sonra görgü tanıklarının aktardığına göre plakasız siyah bir BMW'den ateş açıldı.

 

Ey ahali… Ey CHP’liler… Kasımpaşa 1453 grubunun 12 Mart 2014 gecesi yaptığı paylaşımlardan biri… Beyoğlu Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yapan Bilal Gülep de oradaymış…

Sol haber



Anahtar Kelimeler: GÜNEY’ DANIŞMANLARI KARANLIK
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli