CHP’Lİ İLÇE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİ 27 MAYISA DARBE DEDİ

CHP’Lİ İLÇE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİ 27 MAYISA DARBE DEDİ

Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı 1.oturumunda CHP’li Meclis üyesi Erkan Yıldız, Denizleri andı, bilgisizliğinden olacak ki önce kendi partisine, sonra MHP’ye ve Adalet partisine öyle bir çaktı ki sormayın gitsin.

CHP’li Meclis üyesi Erkan Yıldız, Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı 1.oturumunda gündem dışı söz alarak eline tutuşturulan metni okudu. Okuduğu metnin nereye varacağını kim bilir belgide kendisi de bilmiyordu. Bilmiyordu 27 Mayısa darbe derse, CHP, MHP ve AP’si darbelerden beslenen darbecilerin partisi olacağını.  Erkan Yıldız, Bilmiyor CHP’nin o devrimi yapanlarının bazılarının senatör yapıldığını. Nereden bilsin bu çocuk; 27 Mayıs bir darbe olarak başlayıp ama bir demokratik devrime dönüştüğünü.  Yanlış olanı elbette idamlardı. CHP’li Bazı CHP milletvekillerinin geçen yıllarda Erkan Yıldıza metni yazanlar gibi Tansel Çölaşan’ın da açıklamaları üzerine 27 Mayısı bir devrim değil, bir cunta darbesi olarak yorumlayanlara katıldığını bu sefer ise Esenler'deki CHP’lilerden izlemiş olduk.

Bizden yorum şöyle

 CHP’li Yıldız, AKP’leştiğinizi, sağa evrildiğinizi anladık ama şunu bil…27 Mayıs bize düşünce özgürlüğünü, sol açılımını getirdi.
27 Mayıs’tan sonra İnsan hakları, emekçi hakları, gelir dağılımı neredeyse ilk kez tartışılır oldu. 27 Mayıs Anayasası” Türk aydınının ve Türk hukukçusunun yüz akı bir anayasadır. Anayasa Mahkemesi, Yüksek Hâkimler Kurulu, Cumhuriyet Senatosu, Devlet Planlama Teşkilatı, Yüksek Planlama Kurulu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu bu anayasayla kuruldu. 

Ey 27 Mayısa darpe diyenler…1974’de tankına, tüfeğine karanfil iliştirerek Salazar faşizmini sonlandıran Portekiz ordusu hata mı etmiştir?

27 Mayıs sonrası; Nazım Hikmeti ilk kez dergilerde okumaya başladık. Türk halkı onun bir vatan haini olmadığını, 27 Mayıstan sonra öğrenebilmiştir. 

 



Eyüp IŞILDAK
6.05.2024 19:26:40
İl başkanı Özgür Çelik ve ilçe başkanı Cemal Kaya ya, belediyeyi alırsak sorun yok eğer alamaz isek bir B planımız olsun ve MECLİS üyeliğine beni ADAY gösterin dedim. Ne var ki dinletemedim. Şimdi sonuçları ile karşı karşıya kaldık.

Anahtar Kelimeler: BAŞKANI MECLİS ÜYELERİ MAYISA DARBE
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı