CHP MUHALEFETİ ÇÖKTÜ, AKP MUHALEFETSİZ VİZE ALDI

CHP MUHALEFETİ ÇÖKTÜ, AKP MUHALEFETSİZ VİZE ALDI

İstanbul Manşet gazetesi sahibi Engin Belli’nin kaleme aldığı “Sultangazi Belediye Meclisi tarihinde bir ilk yaşandı. CHP Grubu siyaseten çöktü” haberi ses getirdi.

Sultangazi Belediye Meclisi tarihinde bir ilk yaşandı. 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde halkın muhalefet etme yetkisi verdiği Sultangazi Belediyesi CHP Grubu siyaseten çöktü. 2025-2029 yılları arasında Sultangazi Belediyesi’nin yol haritası olan Stratejik Planı ve 2025 Mali Yılı Performans Programı görüşmelerinde halkın aykırı düşüncelerini duymayan, görmezden gelen, Ak Parti gibi düşünmeyen her kim varsa görüşlerini dile getirmeyen muhalefet grubu olan CHP’liler geçmiş dönemlerin aksine sessiz sedasız Ak Parti ve MHP ile kol kola girip el ele verip her iki kritik oylamada “evet” oyu kullandı.

HABER: ENGİN BELLİ

Böylelikle mecliste muhalefet çökmüş, iktidar tek elde toplanmış oldu. Siyaseten havanda su döven Grup Başkan Vekilliğini Hüseyin Kara’nın yaptığı bir önceki dönemden meclis üyesi bulunmayan (2014-2019 yılları arası Meclis Üyeliği yapan CHP’li İsmail Akkaya’nın varlığı yokluğu bir) grup siyaseten tarihi hataya imza attı. Hiçbir eleştiri sunmadan Ak Parti’nin her iki kritik gündem maddesini şartsız, sorgusuz, muhalefetsiz onadı! Stratejik Plan ki 5 yılda bir hazırlanan plandır, muhalefetin görevi bu planı eleştirmektir, eklemeler yapılmasını talep etmektir, plandaki aykırılıkları bulmak ve düzeltilmesini sağlamaktır.
 

“Eğer bu dönemin muhalefet grubu doğru yaptıysa geçmiş dönem meclis üyeleri grubu niçin kıran kırana muhalefet ediyordu her iki rapor içinde?”

İşte bu manzara geçmiş dönemde benzer gündem maddeleri için kıran kırana mücadele veren Yarcan Tan, Av. Mithat Çelik, Sait Coşkunoğlu, Necdet Selvi, Zeki Görer, Belgin Poyraz, Av Ahmet Sukas, Nevzat Altun, Doğan Olgun, Haluk Bozkurt ve nice siyaset insanlarının emeklerini hatırlamamıza neden oldu. Ak Parti çatısı altında toplanan geçmiş dönem meclis üyelerinden kopuk kurumsal hafızadan uzak CHP’nin mevcut meclis üyeleri yerel yönetimin izleyeceği politikaya, rotaya, yapmayı planladığı hizmetlere hayran kaldıklarını verdikleri evet oyu ile tescillemiş oldu.

İŞTE O KRİTİK MECLİS OTURUMUNDA YAŞANANLAR  

2025-2029 yılları arasında Sultangazi Belediyesi’nin Stratejik Planı ve 2025 Mali Yılı Performans Programı görüşmeleri tamamlandı.

Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek 5 yıllık Stratejik Planı ortak akılla şekillendirdik dedi ve Başkan Dursun’un emeklerine dikkat çeken konuşma yaptı.

Bu konuşmadan sonra hiçbir eleştiri getirmeden CHP Grubu Stratejik Plana Ak Parti ve MHP ile ortak hareket ederek “evet” oyu kullandı. Sultangazi Belediyesi’nin rotası olan ve 2029 seçimlerine kadar geçerli olacak planı CHP Grubu yerinde, kararında, uygulanabilir, şeffaf, hatasız, sürdürülebilir ve dahası şahane bulmuş oldu.

Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek bir kez daha söz aldı. Çiçek, Sultangazi için hep daha fazlası için dedi ve “planlamalarımızda bize rehberlik edecek 2025 Mali Yılı Performans Programında şehrin öncelikli ihtiyaçlarından hareketle faaliyet ve projeler yer almış bütçelendirilmiştir.” konuşmasını yaptı.

2025 Mali Yılı Performans Programı da CHP Grubu Ak Parti ve MHP ile el ele verip Performans Programına “evet” oyu kullandı. Böylelikle Ak Parti’nin hazırladığı program CHP’liler tarafından muhteşem bulundu, başarılı kılındı, bütçelendirilmeleri kararında görüldü. Ak Parti iktidarının Sultangazi’ye tam olarak program ölçüsünde kararında hizmet etmesi gerektiği CHP’liler tarafından tescillenmiş oldu. Bu saatten sonra programı eleştirmeyen CHP’nin nasıl muhalefet edeceği merak konusu oldu.

Sultangazi Belediye Meclisi tarihinde bir ilke imza atıp verdikleri evet oyu ile Ak Parti çatısı altında birleşen, Ak Parti’nin hizmette belirlediği stratejiye ve performans programına evet oyu veren CHP’lilerin bu kararı sonrası heyecana kapılan Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek kendisini CHP’lilere teşekkür etmekten alıkoyamadı ve “CHP Meclis Üyelerine teşekkür ederim!” dedi. Meclis Başkan Vekili Cemil Keskin’den de CHP’liler teşekkür aldı.

TEŞEKKÜRLER CHP’LİLER

Bu manzaraya en son 2006 yılında Fatih Belediye Meclisi’nde şahit olmuştuk. Bizlere maziyi hatırlatan CHP Sultangazi Belediye Meclis Grubuna bizler de teşekkür ediyoruz.

AYNI OTURUMDA EK BÜTÇEYE DE CHP EVET OYU KULLANDI

Sultangazi Belediye Meclisi’nin son oturumunda belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yaklaşık 400 milyon TL olan ek bütçe görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Kara “hizmetler aksamasın evet verelim” dedi, Ak Parti ve MHP ile el ele verdi, 393 Milyon küsur TL olan ek bütçeye “evet” oyu kullandı.