CHP KAYNIYOR... SOLCU İL BAŞKANINA SAĞCI İLÇE BAŞKANI

CHP KAYNIYOR... SOLCU İL BAŞKANINA SAĞCI İLÇE BAŞKANI

CHP Fatih İlçe Örgütü haksızlığa uğramışsa ve örgüt sesini yükseltmeye korkuyorsa, il binasını 10 Aralıkcıların başına yıkmıyorsa, Fatih ilçe örgütü solcu falan değildir, kula kul olmuş bir topluluktur.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun il yönetiminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen kuzeni Ufuk İnan’ı örgüt sorumluluğundan alıp pasif göreve çektiği doğruysa. Aynı operasyon içinde Gökmen Güneş ve Eser Şenay’ı da kızak göreve çektiyse. Bunun adı kesinlikle İmamoğlu’na operasyondur... Bu gelişmelere sessiz kalanlar ise bundan sonra kimseye dert yanmak gibi bir haklılığı olamaz.

Operasyonlara doymayan, solu kirleten, solun evrensel ilkelerinden nasiplenmeyen Canan Hanım, Yusuf Yetişgin isminin başkan olarak atanmasını istemiş. Hukuken değil, fiilen CHP İstanbul başkanlığı yapan Sayın Canan Kaftancıoğlu, Yusuf Yetişgin’in geçmişini çok iyi bildiği halde, birlikte fotoğraf verdiği isimleri çok iyi tanımasına rağmen ve tabandan biri olmamasına rağmen Fatih ilçe başkanı olmasını kabullenmiş. Nedeni ise belli, İhtiras, partiyi ele geçirme, geleceğin yapılanmasını bugünden hazırlamak. 

Fatih örgütünün tüm itirazlarına Canan Hanım kulak tıkamış, örgütü yok sayarak emek hırsızlığı yapmış. Tüm itirazlar Canan hanımı durdurmamış ve konuyu örgüt nafile bir sonuç alacaklarını bildikleri halde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na götürmüş. Halbuki tüm örgütün gideceği yer il başkanlığı olmalıydı, il başkanlık koltuğunda oturan hanım efendiye demokrasi kurallarını haykırmalarıydı.  

CHP, örgütlerinin güçleri CHP’yi solcu yapmaya yetmemiş hiçbir zaman CHP solcu olamamış, Yetişkin olayı işarettir, o işaret ise CHP önceden olduğu gibi bugünden sonrada solun önünde fren, düzene yaranmak için balans ayarcısı olmaya devam edecek. 

Evet, sağa evirilen, düzenin nimetlerinden yararlanmak için her türlü yolara başvuran Kılıçdaroğlu ve ekibi Yetişgin’in ilçe başkanlığından oldukça mutlu. CHP’nin Fatih ilçe örgütünün sosyal demokrat kesimi böyle bir devşirmenin ilçe başkanlığını kabullenemezken sağın kirli yüzlerinin Fatih ilçesine çöküşünü, Yetişgin'in ilçe başkanlığına çökmesini yüzlerce sağcı davulla zurna ile karşılaması, kutlaması tehlikeyi göstermiş oldu. CHP sağa kaymadı, sağın merkezine oturdu. 

Bazı sol düşüne CHP’liler bu durumu böyle özetlediler: Yetişgin'in ilçe başkanı olması bize gösterdi ,kadroların bireysel olarak solcu olmasının bir önemin olmadığını. Solcu İl Başkanı, sağcı birini ilçe başkanı atamak için nasılda canhıraş çaba gösteriyor!. CHP’nin genel başkan adayları bunlarsa vay halimize, sol bir iktidarı kimse, özellikle CHP’liler artık hayal bile etmesin”. 

 

 

 



Avukat Selami Süleyman MELEMŞE
22.01.2023 13:49:25
“ . . . ortanın solu . . . “

Tuncel Gazioğlu
22.01.2023 13:57:09
Ne diyeyim yazıklar olsun.

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı