CHP İstanbul’da büyük temizlik |Özgür Çelik kazandı

CHP İstanbul’da büyük temizlik |Özgür Çelik kazandı

Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy aldı. 32 oy farkı ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Tacizcilerin yer aldığı Canpolat'ın listesini yerle bir eden değişimciler Özgür Çelik’le yeni bir sayfa açtı.

İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Genel Merkez’in desteğini arkasına alan eski il başkanı Cemal Canpolat’ın listesi açıklanır açıklanmaz taciz mağduru kadınlar listede tacizcilerin isimlerini görünce sosyal medyadan tepkiler yağdırdı.

İmamoğlu ve Özgür Özel başta olmak üzere partide değişimi savunanların desteğini alan Özgür Çelik'in yarıştığı kongre sonuçlandı. Yapılan resmi açıklamaya göre, Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy aldı. 32 oy farkı ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Esenlerin eski ilçe başkanı Ütabay’ın ve sülalesinin ruhuna lanet yağan kongrede kazanan değişimciler, kaybeden sağın yanaşmaları genel merkez uşakları oldu. 

ESENLER’DEKİ İHANET VE TACİZ ŞEBEKESİ YERLE BİR OLDU 

Bir zamanlar kraldan çok kral olan, tacizcilerin abisi, sülalesini ve akrabalarını İBB’den nemalandıran, karısını helalından olmayan yollarla (İMAMOĞLU) yalakalığı yaparak İBB iştiraklerine yerleştiren Esenlerin eski ilçe başkanı Üteby’ın ihaneti bir kere daha günyüzü’ne çıktı. Ütebayların ve tacizcileri koruyan anlayışın bu kongrede siyasi mezarlığa gömülmesi ise Esenler’de sevinçle karşılandı.  

Ütebay ve etrafının boynunun büküldüğü, şeriatçı ve kafatasçı anlayışının Haliç Kongre Merkezi’nde bittiği, rantın tükendiği, avanta musluklarının kesildiği, İBB’nin arpalık olmasının önlendiği CHP İstanbul İl kongresi Ütebaylar adına şen şakrak başladı ama yaslı bitti.

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, kirlilikleri ile günden olan Canpolat ve Ütebay’ların Haliç Kongre Merkezi’ne gömülmesi olurken, Esenlerin kirlilikten, kirli kişilerden ve akraba, sülale cemaati tarikatından kurtuluşuna sahne oldu. 

 

Canan Kaftancıoğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi, yuhalandı 

Kongre mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Kaftancıoğlu kürsüye gelirken salondaki bazı gruplar tarafından yuhalandı.  

Kaftancıoğlu, konuşmasında, "Tek adamların kurultaylarına şuradaki alkışlarınız selam olsun. Diyorlar ya CHP kongrelerinde ses var çok ses var. Bu memleketi zaten tek ses bu hale getirdi. tek adam!" ifadelerini kullandı. 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli