CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞTU

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞTU

CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı'na, Özel, İstanbul İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP Genel başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin kol kola geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasından önce ilk konuşun CHP İstanbul İl başkanı Özgür Çelik, Örgüt üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. 

Daha sonra İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi konuşmaları ile tarihe not düştüler. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıda yaptığı konuşmada, hep birlikte ülkeyi yönetmeye geleceklerini kaydederek, "Birileri bekliyor ki tartışacağız, kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız, milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye'nin, siyasetin gerçek gündemini takip etmeyi bırakacağız. Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz, onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma." ifadelerini kullandı.

"CHP, TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİDİR"

CHP'nin 47 yıl sonra ilk kez birinci parti olduğunu vurgulayan Özgür Özel, "Kim CHP'nin seçime kadar yapılan doğrularına sahip çıkıp da seçimden bugüne yapılan işlerin doğru olmadığını savunuyorsa bundan sonra çok duyacağı bir sloganı tekrar etmek isterim, CHP, Türkiye'nin birinci partisidir." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan İmamoğlu "Tarihi bir dönemeçte ve büyük bir dönüşümün eşiğinde olduklarını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

Partimizin değişim adımlarıyla başlayıp, ülkemizin değişimiyle devam edecek olan bu sürecin her birimizin üzerinde büyük sorumluluğu var. Her birimiz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu sorumluluğun karşılığını hissetmek, anlamak ve büyük bir çaba vermek zorundayız. Biz adımlarımızı doğru biçimde atmaya devam ettikçe emin olunuz sadece partimiz değil, Türkiye doğru yolda ilerleyecek ve geleceği çok daha güzel olacak. Biz başarırsak Türkiye başaracak ve  eminim hep birlikte başaracağız. Önce kendimizi, sonra ülkemizi değiştireceğiz. Ve eminim bunu da hep birlikte başaracağız. Bu dayanışmanın ortak aklın zaferi olacak. Hukukun, adaletin, özgürlüğün zaferi olacak. Cumhuriyetin, demokrasinin ve halkımızın zaferi olacak. Bu güzel ülkemiz cennet vatanımız Türkiye'mizin zaferi olacak. Bu ülkeyi bir kişinin iradesiyle onun aklına ve onun çıkarlarına mahkum eden bir anlayışa karşı siyasetin zeminini genişleterek en kapsayıcı hale getirerek hep birlikte ilerleyeceğiz” dedi.

 



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu