CHP FATİH’TE DEVŞİRME ATAMAYA BÜYÜK İSYAN!

CHP FATİH’TE DEVŞİRME ATAMAYA BÜYÜK İSYAN!

2023 Genel Seçimleri öncesi İstanbul’un 10 İlçesinde İlçe Başkanları görevini bırakarak TBMM’ye gitmek için Milletvekili Aday Adayı oldu. Bu isimlerden biri de CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’di.

Gençlik Kolları ile başladığı siyasi serüveninde Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkanlığı görevlerini üstlenen, partinin çekirdekten yetiştirdiği Siyaset İnsanı Başkan Özimer TBMM yolunda görevini bıraktığını önceki hafta açıklamıştı.

İşte ne olduysa Özimer’in görevini bırakması ile oldu. İstanbul’un 10 ilçesinin 9’unda görevini bırakan İlçe Başkanlarının yerine İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin dediği oldu. Bu durumu tüzük ve teamüller de böyle ön görüyordu. Ancak CHP Fatih’de süreç biraz farklı yaşanıyor.

2018 yılında ortaya çıkan Ak Parti ve Cemaatlere yakınlığı ile bilinen Eminönü’nde İşhanı ve Otel İşletmecisi olan Yusuf Yetişgin örgüt dışından CHP Fatih İlçe Başkanı olmak için alttan alta çalışmaya başladı. Bir dönem atamayla İlçe Başkanlığı yapan Uğur Ataş, Yetişgin’i Fatih’te İlçe Başkanı yapmak için var gücüyle çalışıyor. Kamuoyunda CHP içerisinde 10 Aralıkçılar olarak bilinen gruptan Yetişgin’e destek bulan Ataş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Beşiktaş Conrad Otel’de buluştu ve Yetişgin’i Kılıçdaroğlu’na ilçe başkanı olması için önerdi. Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu’nun da destek verdiği iddia edilen Yetişgin’in yüzü güldü.

 Ancak….

Tüm bu gelişmeler yaşanırken tüzük ve teamüller gereği son kongrede seçimle gelen İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri arasından seçilmesi beklenen İlçe Başkanı olacak ismin Yusuf Yetişgin olacağı haberi örgütü karıştırdı. Bazı satılık kalemlerin ulusal medyada MYK kararı olmadan CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin oldu haberleri deyim yerindeyse örgütü ayağa kaldırdı.

Örgüt Kazan Kaldırdı

CHP Neferleri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri bugün öğlen saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na çıkartma yaptı. CHP Fatih İlçe Örgütü adına İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Nazlıgül, İl Başkan Yardımcısı Özgür Birgün ve Mehmet Sevim ile görüştü. Birgün ve Sevim herhangi bir olumsuzluğun yaşanmayacağını İlçe Başkanının mevcut yönetim kurulu içerisinden seçileceğini söylediği iddia edildi. Bu haberle birlikte İl Başkanlığından ayrılan CHP’liler pazartesi günü gerçekleştirilecek olan MYK toplantısını beklemeye başladı.

Aksi bir durum yaşanması halinde CHP’lilerin toplu istifa edeceği de gelen siyasi kulis bilgileri arasında yer aldı.

 Peki Niçin Yusuf Yetişgin İlçe Başkanı Olmamalıdır?

Bu sorunun cevabı aslında açık ve nettir. Çünkü Yetişgin’in CHP’de emeği yoktur. Yetişgin Eminönü’nde İşhanı ve Otel İşletmeciliği yapıyor. 4-5 yıl önce kurulmuş Eminönü’nde küçük bir dernekte başkanlık yapıyor. Fatihli ama Fatih’te yaşamıyor. CHP ile tanışması ise 2018 yılında oluyor o da Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde yaşanıyor. Bu süreçte örgüt içerisindeki isimlerle tartışmalar yaşayan Yetişgin ve çevresi 250 TL verip müracaat formu almış ardından Belediye Başkan Adayı olmayınca ortalıktan kaybolmuştu. CHP Fatih İlçe Örgütü’nün hiçbir etkinliğinde olmayan Yetişgin’in partide emeği bulunmuyor. Tepeden paraşütle inme metotlarını denediği için örgüt içinde de kabul görmüyor. Ak Parti ve Cemaatlere yakınlığı ile de bilinen Yetişgin’in geçmiş dönemde Ak Parti’nin iktidarı için de sahalarda çalıştığı ancak umduğunu bulamayınca siyasi eksen kaymasına uğrayıp bu sebeple CHP’ye üye olduğu iddia ediliyor. Örgüt ise sandıkla seçimle gelen İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin haklarının korunması gerektiğini “kırmızıçizgi” olarak belirtiyor. Siyasi Emeğe Saygı gereği Yetişgin’in tepeden inme Başkanlığı kabul görmüyor.

Haber/ İstanbul Manşet… Engin Belli…



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli