CHP ESENLER’DE MEZHEP KAVGASI ÖRGÜT TOPLANTISINA YANSIDI

CHP ESENLER’DE MEZHEP KAVGASI ÖRGÜT TOPLANTISINA YANSIDI

CHP Esenler ilçe başkanlığının örgüt toplantısında yerel seçimler, Belediye Başkan Adaylığı, Meclis üyelikleri, kiminle birlik olursak oyumuz artar gibi meseleler konuşulacağına mezhepsel meseleler gözyaşı oldu aktı.

Esenler’deki CHP’liler mezhepler üzerinden birbirini yemeye devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre, kürsüye çıkan her konuşmacı kendi penceresinden bakarak, kendi mezhepsel varlığı üzerinden ahkam kesti. Örgütün eskileri, “Kılıçdaroğlu şahsında Biz Alevilere yönelik ayrıştırıcı ve ötekileştirici dili kınıyoruz” ifadelerinde bulunmaları CHP’nin ikiye bölündüğünü gösterdi. 

CHP’li bir üye bakın neler söyledi…

Yerin Dibine Batsın Bunların Mezhepleri. Özellikle Kürsüye çıkıp ahkam kesenleri ve Cafer Turna’yı kınıyorum. Bir tarafa bakıyorsun suni İslamcı, diğer tarafa bakıyorsun Alevici, her iki tarafın tek düşüncesi mezhebi, halkı düşünen, ülkeyi düşünen bir konuşmacı ortaya çıkmaz mı? Bizler CHP’ye boşuna mı ömrümüzü verdik. CHP sosyal demokrat bir parti ise CHP’de kimlikler değil ideoloji konuşulmalıydı. Mezhepsel düşünen kafanın içine tüküreyim,  bu zihniyeti kabul etmiyor ve bu nefret dilini kınıyorum. CHP’nin genel başkanı kim olursa olsun, onun kimliğine bakmadan, partinin ideolojisine bakmak gerekmez mi? Bunlar kula biat etmiş, tapınmış kişiler, kimlikler ve kişiler üzerinden siyaset yapmaya kalkışan fuzuli kişiler olduğunu gördüm. 

“CHP’YE ÇÖREKLENMİŞ KAFA KOLCULAR”

Kürsüden konuşanlara baktığınızda konuşanları adam zannedersiniz ama konuşmaları dinleyince “YAZIKLAR OLSUN” demekten başka söz bulamadım. Konuşmacı alevi kimlikli şahıs değişimcilere veryansın ediyor. Kılıçdaroğlu ve ekibine oy vermeyenlere aşağılık sözler sarf ediyor. Kurultayda “Alevilere yönelik ayrıştırıcı ve ötekileştirici konuşma dilini kınıyor” ama Esenler’den PM’ye giren Ozan Işık’ı, İl başkanı Özgür Çelik’i övüyor. İyi güzel bu övülen iki kişi Kılıçdaroğlu karşıtı, değişimci ve Alevi… O zaman soruyorum sen kime neden hakaret yapıyorsun, kime yaranmak istiyorsun? 

Sizler CHP’li olamazsınız, sizler olsa olsanız mezhepçi birer boş beyinli fuzuli yaratıklar olursunuz. Bu partiye çöreklenmiş kafa kol ilişkileri üzerinden nemalananlarsınız. Sizler ağababalarınıza sırtınızı dayamış makam mevki satın alanlar her dönem köşeleri kapan hayal kırıklığı yaratanlarsınız. Siz mezhepçiler;  Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma gerekçeniz belli… Kendi kişisel egolarınızı menfaat ve çıkarlarınızı değişim hareketiyle kaybetme korkusu yaşayanlarsınız” diyerek isyan etti. 

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı