CHP ESENLER’DE HASAN DALKIRAN’IN YETKİ GASPI

CHP ESENLER’DE HASAN DALKIRAN’IN YETKİ GASPI

CHP Esenler İlçe Başkanını ve yönetimini yok sayan 31 Mart yerel seçimlerde belediye başkan adayı Hasan Dalkıran, boyundan büyük işlere bulaşarak yetki gaspı yaptığı iddia edildi.

CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran, 31 Mart (2024) yerel seçimlerinde tahminlerin üstünde oy alarak Esenler’de CHP’lilere demokrasi şöleni yaşattı ve başarılı sonuç elde etti. Ama bu başarı tek başına başarılmadığını, ekip işi olduğunu anlamamış olacak ki, Dalkıran kendini ilçe örgütünün üstünde görmesi ilçe başkanını ve yönetimini çileden çıkardı. İlçe Başkanı ve yönetimi bu duruma, “kim olursanız olun sizin yetki gaspı yapmanıza, kendinizi örgütün üstünde görmenize, seçilmiş ilçe başkanını ve yönetimini yok sayarak saygısızlık yapmanıza ve parti hiyerarşisine karşı yeni kurallar koymanıza müsaade etmeyiz” diyerek tepki verdi.  

CHP Esenler ilçe başkanı Cemal Kaya ve yönetimi 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını devlet protokolüne alternatif kutladığı gün, CHP’nin belediye başkan adayı Hasan Dalkıran’da Kayaya alternatif oldu. Dalkıran’ın ilçe başkanına karşı alternatif 23 Nisan kutlamasına kalkışması ve sosyal medya paylaşımı CHP Esenler örgütünce sert eleştirildi.  

“KİMSE CHP’DEN BÜYÜK DEĞİLDİR, KİMSE ÖRGÜTTEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR”

CHP ilçe yönetiminden yapılan açıklama şöyle…”Seçilmiş bir ilçe başkanı ve yönetimi ilçede o siyasi partinin en üst organıdır. CHP’nin Esenler’de örgütünün sorumlusu ilçe başkanıdır. Sayın Dalkıran elbette bizim için değerlidir ama kişi nerede olduğunu, yetkilerinin nereye kadar olduğunu bilecek, bilmezse biz yapılmış saygısızlığa karşı tavrımızı ortaya koyarız. Kimse CHP’den büyük değildir, kimse örgütten güçlü değildir. Parti içi demokrasi ve saygı, herkesin katılımını ve fikirlerini önemseyen CHP’de kimselerin kendisini örgütten büyük görmesine izin vermez. 

Seçilmiş ilçe başkanı ve yönetimi, İlçede parti içindeki temsil yetkisine ve sorumluluğuna sahiptir, Bizim anlayışımız ve demokratik duruşumuz bu yetki ve sorumlulukla, eleştiriye açık olmayı ve farklı görüşlere karşı hoş görüşlü olmayı tüzüğümüzde belirtilmiştir ama saygısızlık yapmamak kaydıyla. Dalkıran’a ve onun gibi düşünenlere önerimiz “Parti içi kurallar ve tüzüğümüz herkesin haklarını korurken, aynı zamanda tüm partililere birlik ve uyumun sağlanmasını belirtmiştir. Saygısızlık ve hiyerarşiye karşı koymanın CHP geleneğinde asla yeri yoktur" dedi. 

Bir başka CHP Esenler ilçe yöneticisi ise “Bu tür iddialar ciddi bir konutur. Yetki gaspı gibi tüzüğümüzde olmayan işlere bulaşmak, siyasi görgüsüzlük olduğu gibi hukuki sonuçlar doğurabilir ve bir siyasi adayın bu tarz uygulamalara başvurması siyaseten etik değildir. Eğer böyle bir durum yaşanıyorsa ki yaşanmış, ilgili mercilere başvurmak ve gerekli yasal süreçleri başlatmak İlçe Başkanımızın görev ve sorumluluğudur. Partinin kurumları var ve bu kurumlar işletilmeli. Kimse CHP örgütünden ve partimizden büyük değildir. Dalkıran kendini çeki düzene sokmazsa ilçe yönetimi olarak bizler gerekli uyarıları yapacağız” dediler.   



Anahtar Kelimeler: ESENLER’ HASAN DALKIRAN’ YETKİ GASPI
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli