CHP ESENLER MECLİS ÜYELERİ AKP’NİN DÜMEN SUYUNA GİRMİŞ

CHP ESENLER MECLİS ÜYELERİ AKP’NİN DÜMEN SUYUNA GİRMİŞ

Esenler Belediye meclisinin Eylül Ayı Meclis toplantısında “siyasallaşmış baro” olarak tarif edilen ve anayasayı tanımayan siyasal iktidarın hukuka aykırı faaliyetleri noktasında hiçbir söz üretmeyen İstanbul 2 Nolu Baro ’ya EVET

Esenler Belediye Meclisi, CHP =AKP, farkları AKP’nin sapsarıları yanında Esenler’deki CHP’lilerin gül gibi sararıp solması oldu. Esenler Belediye meclisine gelen ve oylanan teklif raporunda İstanbul 2Nolu Barosu arasında işbirliği protokolü yapılması ve Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ile Belediye Başkan yardımcısı Av. Ömer Çetinkaya’ya ayrı ayrı imza yetkisi CHP’lilerin oyları ile kabul edildi. 

Bu oylamada CHP Esenler Belediyesinin 12 meclis üyesi, ilçe başkanı ayni zamanda CHP Meclis grup başkanı Cemal Kaya AKP’nin dümen suyuna girdiğini kanıtlamış oldu. 

ESENLER MECLİSİ “SİYASALLAŞMIŞ BARO” İLE PROTOKOL YAPTI

CHP Esenler meclis üyeleri protokol yapma yetkisi verdikleri veya neye evet dediklerini elbette bal gibi biliyorlardı. “siyasallaşmış baro” olarak bilinen, Anayasa ve Avukatlık Kanunu uyarınca hukuksuz uygulamalara karşı, temel hak ve hürriyetlerin ihlal edildiği noktada mücadele yapmayan 2 Nolu Baro ‘ya oy vermekle Erdoğan’ın anayasa tanımazlığı arasında fark var mı? 

“BU PROTOKOL LAF KALABALIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEYE VESİLE OLMAYACAK”

İstanbul 2 Nolu Baro üyeleri bugüne kadar siyasal iktidarın hukuka aykırı faaliyetleri noktasında hiçbir söz üretmedikleri gibi Anayasa/kanun bağlamında meslek örgütünün görevleri olan hukuksuzluğa karşı ses çıkartmayan bir baronun protokol yapma yetkisine evet diyen ve AKP’nin Dümen suyuna giren CHP’lileri bu halk hain olarak hep hatırlayacak.

Esenler Belediye meclisinde oy birliği ile onaylanan protokol yapma yetkisi Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmadığı bir süreçte laf kalabalığından başka bir şeye vesile olmayacağı gibi Esenler halkına hiçbir fayda getirmeyeceği açıktır.

Esenler’de yaşayan ve maddi zorluklar içinde olan vatandaşlarımızın, Anayasada düzenlenen hak arama özgürlüklerini kullanabilmeleri için ve yargılama giderleri, avukat hizmetleri keşif- bilirkişi ücretleri gibi masrafların İstanbul 2Nolu Barosu tarafından karşılanmasına yönelik ifadeleriyle başlayan bu PROTOKOL RAPORUNU OYLAYIP EVET DİYEN CHP’LİLERE SORUYORUZ… Hangi anayasa, Cumhurbaşkanının 1 Mayısta tanımadığı anayasa mı, yoksa Türkiye İşçi partisi Milletvekili Can Atalay, gezi tutukluları davasında anayasa hükümlerini tanımayanların anayasası mı? Bu oylamada evet kararı alan bu protokolün anlaşmasına oy veren CHP Esenler belediye meclis üyeleri, İlçe başkanı sizler görüldüğü gibi ihanete evet dediniz. Sizi bu halk alnınızdan öpecek.  Size bakalım, İstanbul 2Nolu Barosu arasında işbirliği protokolü yapılmasına evet dediğiniz için M.Tevfik Göksu ile Belediye Başkan yardımcısı Av. Ömer Çetinkaya’ya ayrı ayrı teşekkür edecek mi?

Not: Edindiğimiz bilgiye göre Mecliste oylama esnasında söz alan AKP Meclis üyesi ve Belediye Başkan yardımcısı Av. Ömer Çetinkaya “İmamoğlu 1 Nolu Baroyu destekliyor, gelin sizde 2 Nolu Baroyu destekleyin dediği için mi bu desteği verdiniz?  Hadi siz uyudunuz, satıldınız her neyse; içinizde Avukat olan meclis üyesi arkadaşınız neyin anlaşması karşılığında bu protokole evet dedi?



  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı