CHP ESENLER KONGRESİNDE CEMAL KAYA EZDİ GEÇTİ

CHP ESENLER KONGRESİNDE CEMAL KAYA EZDİ GEÇTİ

İki adayın yarıştığı Esenler’de mevcut ilçe başkanı yerle ihsan oldu, atama ile CHP ilçe başkanı olan Kemal Şahin, hem meclis üyeliğinden hem de ilçe başkanlığından oldu. Cemal Kaya, Şahin'i ezdi geçti.

Esenler’de CHP’de değişim taraftarları Cemal Kaya,  mevcut ilçe başkanı Kemal Şahin karşısında yarışı kazanan oldu. Kaya 199 oy alırken, Şahin 187 oy aldı.


Değişim rüzgarlarının estiği CHP’de genel başkanı belirleyecek delegeler Esenler ilçe kongresinde ikiye bölündü.

 Hakaretler ve belgesiz suçlamaların havada uçuştuğu kongre salonunda hakkı yenildiğini iddia eden bir parti üyesi darp edildi. 

 Ütebay allem etti kallem eti İBB nemacısı eşini il delegesi yazdırdı. Ama Ütebay ve şürekâsı siyasi mezarlığa gömülmekten, rant kapılarının kesilmesinden kurtulamadı 

Kemal Şahin'in konuşmacılarından Mimar Aksal Örüklü, yaptığı konuşmasında İBB iştiraklerine yakışıksız suçlamalarda bulunması ortamı gerdi, tarafların birbirine girmesine ramak kaldı. Örüklü, "Cemal Kaya'nın seçimi kazanması için belediye çalışanlarından delege seçilenlere mobin uyguladığını, Kaya'ya oy vermezlerse işten kovulacaklarını söyleyenlerle kongreye gitiyoruz" söyledi. Aksal Örüklü'nün bu söylemine sert çıkan delegeler "ispat et, yalan söylüyorsun. böyle çirkin iftıralarla partimizi ve Belediye Başkanımızı yaralıyorsun. Elinde belge yok, sen yalancı ve sahtekarsın" diyerek tepki gösterdiler.

Bülen Ütebay siyasi mezarlığa gömüldü... 
CHP Esenler'de aslında bu kongrede çok şey kaybedildi, özellikle en çok kaybeden ise kirlilikleri ile öne çıkan, tacizcileri koruyan, mezhepsel insanları ayrıştıran Bülen Ütebay, siyasi mezarlığa gömüldü. Kazanan ise Kaya'nın ilçe yönetimine seçilen halk çocukları ve halkın kendisi oldu. 


 



Anahtar Kelimeler: ESENLER KONGRESİNDE CEMAL GEÇTİ
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli