CHP ESENLER İLÇE KONGRESİNDE HEYBEDEN DÖKÜLENLER

CHP ESENLER İLÇE KONGRESİNDE HEYBEDEN DÖKÜLENLER

CHP Esenler ilçe kongresinde salonda bulunan gazeteci olarak yaşananları izledim. Simdi analiz yapmanın zamanıdır. CHP’lilerin ve misafirlerinin midesini bulandıran yaşanmışlar veya delegeyi heyecanlandıran olaylar odu.

Kongrelerde veya siyasi yaşamda karar vermek, tercihlerin içerisinde en onurlu duruştur. Kendi adına değil toplumun yararına seçmek, seçtirmek ise akıllı bireylerin, ahlaklı seçicilerin namuslu insanların onurudur. CHP Esenler kongresinde böyle bir olay oldu mu derseniz olmadı. Ayak oyunları oldu mu derseniz en alasından oldu.

CHP Esenler ilçe seçimlerinde hazırlanan listeler yine bildiğiniz gibi uzaktan kumandalı, liyakatsiz delege getirisi olanların, yine kumanda elinde olanların önce ben anlayışında gerçekleşti.  Salonda onur ve hasiyet cellatlığı yapan onursuzların kırılan onurlar umurunda olmadı bile.

Bir liste düşünün anons yapılıyor, isimler okunuyor ve ismi listede olan genç bir üniversiteli kız ismini duyunca seviniyor, sevincini ailesi ile birbirlerine sarılarak kutluyor. Dakikalar sonrası divan başkanı anons yapıyor ve bu sevinci devam eden kişi anonsla divana dilekçe vermesi ve listeden çıkmasını kendisi talep ettiğini söylemesi isteniyor. Halbuki böyle bir talep ortalarda yoktu. Üniversiteli kız çocuğu gururum ve onurum diye feveran ediyor, gururun ne olduğunu bilmeyen sezonluk siyasi röntgencilerin tek düşüncesi seçim kazanmak. 

Bu durum salonda bir anlık gerginliğe neden olsa da siyasi röntgenciler duruma el koyarak hak gaspı yapılmamış gibi ve eskisi gibi “biz seçim kazanmak için bu işi yaptık, sana bunun karşılığında İBB’ de iş vereceğiz” sözünü veriyorlar. Kim derseniz bu ayak oyunlarının, emek hırsızlığının mimarı kendi eşinin il delegeliğini kurtarmak için uğraş veren eski ilçe başkanı Bülent Ütebay’dan başkası olabilir mi? Elbette olamaz çünkü Ütebay ve ekip arkadaşlarının ruhlarında kirlilik kamp kurmuş. Başkan Kaya ve ekibi yapılan bu yanlışa karşı aileden ve hakkı gasp yapılan gencecik delegeden rüşvet teklif yapmadan derhal özür dilemeli.  

Bir başka mesele ise kürsü hakkını kullananlar tarafından parti içi yapılan pazarlıklar, kirlilikler dillerinden kirli ve mesnetsizce uluorta saçılıyor, İBB iştiraklerinin seçimlere müdahale yaptığı iddiaları, emek hırsızlıkları, adam kayırmacılığı, hak gasplarının yapılış şekilleri bir bir heybelerinde dökülüyor. İzleyenler vay be CHP’de işler böyle mi yürüyor demekten kendilerini alamadılar. CHP Esenler ilçe kongresinde resmen parti suçu işlendi. 

Tüm bunlar olurken kazanan listenin başındaki ve hiçbir şaibesi olmayan Cemal Kaya gibi salonda bulunan 6’lı masa ilçe başkanları ve davetliler üzerinde büyük bir şaşkınlık yarattı.  Daha önce yazdığımız gibi kazanan Cemal Kaya ve ekibinin bu kirliliklerle mücadelesi yorucu olacak. Başarırsalar CHP tarihine altın harflerle yazılmalı, yazılmazsa CHP tarihini yazanlar ayıp etmiş olacak.

Yine bir başka mesele ise birbirlerine güvenmeyenler aynı kulvarda olanlar birbirlerine kazık pardon çizik atmaları emek ve hırsızlık bileşeni hastalığının pekişmesi, yoldaşlığın CHP’de sanal bir düşünceden başka bir şey olmadığını bu kongre herkese gösterdi.  



Enver YILDIRIM
27.08.2023 17:46:49
Sayın Hüseyin Koç bu kirli oyunu kurgulayan sözde chp’li çakma solcuları tanıyorum… Bir genç insanın gururuyla oynamak o kadar kolay olmamalı yapanın yanına kar kalmamalı. yaşamım boyunca hiç geri vites yapmadım. Bu haksızlığı kaleme aldığın için teşekkür ediyorum.

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli