CHP ESENLER İLÇE KONGRESİ DEĞİŞİME DEĞİL FEODALİZME DOĞRU

CHP ESENLER İLÇE KONGRESİ DEĞİŞİME DEĞİL FEODALİZME DOĞRU

CHP, Esenler ilçesinin yapacağı kongrede, kutuplaştırılmış siyaset daha da derinleşeceğe gidiyor. Mevcut ilçe Başkanı ve vekil adayı olan eski ilçe başkanı el ele verip yaptıkları yığma üye kayıtları ile kongrede kafa koparacak!!

CHP Esenler ilçesinin kaderi genel merkez destekli, Bülent Ütebay ve Kemal Şahin’in inisiyatifine teslim edilmiş.  Bu iki kişi feodal ağalıklarını ilan ettiler. Genel merkez tarafından ellerine verilen Muaviye’nin kılıcı ile rakiplerini kesip doğruyorlar, örgütün nefes alması zor. Mezhepsel ve hemşeri ağırlıklı kadrolar kongrenin galibi olacak.

“CHP’NİN İKTİDAR OLMASI İÇİN MÜCADELE VERENLERİN ÖNÜ KESİLİYOR”

“Esenler ilçesinde CHP’nin 4 bin beş yüz- beş bine yakın üyesi var ama sokakta ki aktif üyesi gerçek anlamda bu değil” diyen partililer genel merkeze ve il başkanı Kaftancıoğlu’na tepkili.  

Partinin Esenler ilçe kurucuları bu duruma isyan ederek “bu üyeler yığma üyeler, partiye oy verip vermedikleri ise belli değil. Bunlar ilçe seçimlerine dönük Şahin’in ve Ütebay’ların koyunları ve partinin hiçbir etkinliğine katılmayan, katılmadığı gibide partinin sokakta ki mücadelesini yürüten, aşından, işinden, eşinden zaman ayıran partinin gerçek emekçilerinin, CHP’nin iktidar olması için mücadele verenlerin önünün kesilmesi için yapılan bir hamledir. Bu koyun dediğimiz yeni üyeler aynı zamanda Ütebay ve Şahin tarafından dolgu malzemesi olarak kullanılıyorlar. Bu yüzden önümüzdeki dönem seçilecek olan ilçe yönetimlerinden başlayarak il ve genel merkeze doğru tamamen feodal bir anlayış egemen olacak, CHP’de tüm kadrolar parti egemenlerinin hizmetinde olacaklar ve CHP’de demokrasi mumla aranacak” dediler.

 “CHP ESENLER ÜTEBAY VE ŞAHİN AİLESİNİN ÇİFTLİĞİ”

“Bakınız bizler; partinin sokakta ki mücadelesini yürüten, aşından, işinden, eşinden zaman ayıran partinin gerçek emekçileriyiz. Makam, mevki gözetmeden, gece- gündüz demeden mücadele yapanlar olarak böyle bir yapılanmaya ve yapılacak olan seçimlere karşıyız. Garip olan ama bir o kadar demokratik olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Düşünün partinin değişik kademelerinde görev yapmış, ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, Milletvekili adayı, Belediye Başkan adayı, il, ilçe yöneticisi olmuş arkadaşlarımız bu iki arkadaşa verilen yetkiyle veya demokrasiden nasiplenmeyen Ütebay ve Şahin ailesinin ellerine geçen fırsatla üstleri çizilerek siyaset yapma hakları gasp ediliyor. Bu vefasızlık olduğu gibi partide küskünlükleri de beraberinde getirecek.     

İlçe başkanı kafasına göre yönetiyor, kafasına göre kararlar alıyor. Yönetim kurulu kendisinden olan kastlaşmış bir kadro ve bu kastlaşmış kadro mahalle delege seçimlerinin takvimini yönetimle ve üyelerle istişare yapmadan belirliyor.  Bu anlayış içinde kimse seçilecek yönetimlerden demokratik bir yapılanma çıkacağını beklemesin. Esenler Ütebay’ların ve Kemal Şahin’in çiftliği, Hüseyin Aksu’nun arpalığı olmuş, il başkanının ise beklentilerine cevap vermek için yapılanıyor.

Esenler değişmeyecek, Esenler’de hezimete ortak olanlar, yenilgiyi hazırlayanlar, halka ulaşmayan emek hırsızları seçim mağlubiyetinde hiç suçları yokmuş gibi ve hiç çalışmadıkları halde hesap vermeden tekrar aday olmaları bir projedir.  Kimse İstanbul ilçelerinde en ağır hasarı alan, en az oy alan Esenler olduğunu ve bu hasarı yaratanlara siz neden tekrar aday oluyorsunuz diyen olmadığından CHP'lilerin Esenlerde hep boynu bükük olacak, hep hezimeti yaşayacağız"



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli