CHP ESENLER İLÇE BAŞKANI’NIN “ALENGİRLİ” İŞLERİ PATLADI

CHP ESENLER İLÇE BAŞKANI’NIN “ALENGİRLİ” İŞLERİ PATLADI

CHP Esenler ilçesinin Kasım Ayı örgüt toplantısında, partinin emekçileri ilçe başkanını Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bulunduğu toplantıda “Huzur hakkı kimlerden ve neyin karşılığında huzur hakkı alındığını" sordular.

CHP Esenler örgütü Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bulunduğu toplantıda “Huzur hakkı kimlerden ve neyin karşılığında huzur hakkı alındığını, alınan paraları cebine indirip indirmediğinin” yanıtını aradılar. Sordular ilçe seçimleri ne zaman, önseçim olacak mı?

CHP Esenler ilçesinin Kasım Ayı örgüt toplantısında yer yerinden oynadı, ilçe başkanı Ütebay’a suçlamalar belediye meclis üyesinden ve parti emekçilerinden geldi. Örgüt toplantısının misafirlerinden Grup Başkanvekili Engin Altay'lı yapılan suçlamaları ve örgütün başta önseçim taleplerini not aldığını, bu konuları Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ileteceğini söyledi. “Bakalım bu verilen söz diğer verilen sözler gibi havada mı kalacak”

ÖRGÜT ÜYELERİNİN RAHATSIZLIĞINI KÜRSÜDEN DİLE GETİREN PARTİLİLER BAKIN NELER SÖYLEDİLER…

"İlçe Başkanımız Ütebay, CHP tarihine ve geleneğine aykırı işler yapıyor. İBB’yi babasının çiftliğine döndürmüş, Arpalık görüyor. Bizler aşımızdan, işimizden, eşimizden zaman ayırarak bir karşılık beklemeden CHP’de çalıştık, emek verdik. Ama ilçe başkanı parti ile alakası olmayan birilerini şahsı çıkarlarına hizmet etmek için iştiraklerin yönetim kurul üyeliğine atanmasını yapmış. Bizler kendilerine bu kişilerin kimler olduğunu soruyoruz? İlçe Başkanı bir diktatör edasıyla “ben bu isimleri sizlere açıklamak zorunda değilim, bu kişilerin kim olduğunun hesabını kimseye veremem” diyor. Halbuki bazı ilçeler ’de yapılan atamaları namuslu ve ahlaklı ilçe başkanları örgütüne açıklıyor. Bizleri temsil eden ve halka hizmet yapacak kirşlerin kimler olduğunu, o kişilerin hangi zihniyette olduğunu bilmek bizim hakkımız.  Ama işin şekli başka!” dedi.

Şayet CHP’de işler böyle yürüyorsa ve söylenenler doğruysa AKP’ye suçlusun demek doğru mu? Gazetemize açıklamada bulunan ilçe yöneticilerinden bazıları ve bazı partililer böyle dedi.

MHP KÖKENLİ MUSA TAŞTAN, CHP’LİLERİ TEMSİL EDECEKMİŞ

İlçe Başkanı Ütebay, her ilçeyi temsilen İBB’nin iştiraklerine yönetim kurul üyeliği için, üç kişi talebini partili olmayanlardan oluşturduğunu biliyoruz ve kendisi bu kişilerin isimlerinin örgütten gizli tutmasının altında kirli ilişki olduğunu da biliyoruz. Şayet kirlilik yoksa bu isimler neden gizli tutuluyor? İlçe Başkanının iştiraklerin yönetim kurul üyeliğine aldırdığı kişilerden birisi MHP kökenli, partimizle alakası olmayan, AKP Esenler Belediye meclis üyesi Gülbek Taştan’ın amcasının oğlu Musa Taştan, olduğunu öğrendik. CHP’ye yıllarını veren emekçileri bu yerlerde görevlendirmesi gerekirken şaibeli isimler iştiraklere alındığını sorarsanız…PARA… PARA… MENFAAT… ÇIKAR ilişkisi olduğunu düşünüyoruz.

ÜTEBAY’İN KİMSEDE OLMAYAN ÖZELLİKLERİ: AHLAKSIZLIK…

İlçe Başkanı parti rozetini kullanarak, örgüte ilk ihanetini eşi Tuğba Ütebay’ı müdür yaptırmakla başladı, sonra sözde ilçenin giderlerini karşılamak bahanesiyle partimizle alakası olmayan birilerini İBB iştiraklerine yönetim kurul üyesi olarak atama yaptı. Anlaşmalı atama yaptırdığı kişilerin huzur hakkı olan paraları kendi şahsı hesabına yatırmak şartı ile bu atamalar yapıltığı söyleniyor. Huzur hakkı olan paralar öyle böyle değil. Şayet bu paralar doğru değilse bu isimleri neden açıklamıyor? Neden örgütten gizli işler yapılıyor? CHP’de ilçe başkanlığı ve liderlik, vizyon, misyon, ileri görüşlülük, oluşturulacak politika, strateji ve söylemler açısından siyasi  ve demokrasi mücadelesi için en önemli kriterlerdir. Ama bizim ilçe başkanını Ütebay’da bu özellikler olmadığı gibi başka yakışıksız, ahlaksız özelliklerin olduğunu görmekteyiz. CHP YUKARIDAN AŞAĞI, AŞAĞIDAN YUKARI BU KİRLİLİĞE BULAŞTI BİLE“ diyerek önemli suçlamalarda bulundular ve ilçe başkanını açıklama yapmaya davet ettiler.

İlçe yönetiminde dönen diğer alengirli işler bir sonraki haberimizde…



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli