CHP ESENLER GENÇLİK KOLU BAŞKAN ADAYI YILMAZ BOYRAZ’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI

CHP ESENLER GENÇLİK KOLU BAŞKAN ADAYI YILMAZ BOYRAZ’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI

CHP Esenler Gençlik Kolu Başkan Adayı Yılmaz Boyraz, “19 Mayısın gençlik ve spor bayramı ilanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliği ‘ne verdiği değerin ve duyduğu güvenin ifadesidir”.

19 Mayıs, büyük sıkıntı ve yoksunluklara rağmen bağımsızlığından asla vazgeçmeyen, azimle direnen bir milletin topyekûn bir ordu haline gelerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımıdır.  

Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 19 Mayıs 1919’da Samsuna ayak basarak başlattı. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ümüz cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. 19 Mayıs 1919 M. Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yoluna çıktığı gündür. Samsun’da tutuşarak tüm Anadolu’yu aydınlatan kurtuluş meşalesinin yandığı 19 Mayıs 1919 ülkemizin üstündeki kara bulutların dağıldığı, aydınlık güneşin doğduğu gündür. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayısın gençlik ve spor bayramı ilanı, Türk Gençliği ‘ne verdiği değerin ve duyduğu güvenin ifadesidir. Gençliğe hitabını bu günde yaparak, sonsuza kadar yaşaması için kurduğu Cumhuriyet'i Türk Gençliği ‘ne emanet etmiş ve muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu söyleyerek gençliği güçlendirmiş ve onurlandırmıştır. Bu gururu biz gençlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha anıyor saygı ve sevgilerimizi sünüyoruz. 

Bizlere emanet etilen cumhuriyetimizi ilelebet korumak bizlerin görevidir. 

Bu ülkeyi müreffeh, aydın, hukukun üstün olduğu, ekonomisi güçlü, bağımsız bir ülke haline getireceğiz. Elbette burada en büyük görev gençlerindir. Biz gençlerin daha büyük sorumluluk alması gerekir çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bütün olanaksızlıklara rağmen bağımsız bir ülke oluşturup, bunu gençlere emanet eden dünyada tek liderdir” 19 Mayıs gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun… Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Cumhuriyet.

Cumhuriyetimizi yıkmaya kalkışanlar, gaflet, dalalet hatta ihanet içinde olanlara sesleniyoruz, cumhuriyet asla yıkılmayacak, bizler bu cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz. Yıkılacak olan saraylardır, saltanatlardır. Bağımsız Türkiye cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” dedi. 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli