CHP ESENLER DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA KRİZ

CHP ESENLER DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA KRİZ

31 mart yerel seçimler nedeni ile CHP Esenler İlçe Başkanı danışma kurulunu ilçe merkezine toplantıya çağırdı. Toplantı krizle başladı adaylar üzerine tartışmalar tavan yaptı.

CHP Esenlerin meclis üyeliğinde sıfır çeken bilge kişisi “akil” insanı meclis üyeliği sıralamasında bir numara hastalığı olan ben diyen CAFER TURNA kriz çıkarttı. Bir dönem önce meclis üyeliğine paraşütle inerek örgütün emeğini gasp eden sözüm ona her fırsatta demokrasi ve emek havarisi kesilen Turna danışma kurulu toplantısı başlamadan toplantıyı terk etmek zorunda kaldı. Nedeni ise 5 yıllık meclis üyeliği dönemi boyunca yapmış olduğu AKP yardakçılığı karşısında gelecek eleştirileri sezmiş olacak ki apar topar bir telaşla toplantıdan kaçtı.

 Edindiğimiz bilgilere göre Danışma kurulu toplantısı 3 ana başlıkta toplandı. Toplantıya partinin geçmişten günümüze emek verenleri kıyasıya tartışarak değerlendirmelerde bulundular.

Özetle üç ana başlık şöyle;

1-)Dört ay önce seçilen ilçe yönetiminin şimdiye kadar hiçbir hazırlık yapıp yapmadığı sorgulandı. Soruları soran parti emekçilerine verilen yanıtlar hep kaçamak olduğundan ilçe yönetiminin herhangi  bir hazırlığının olmadığıda görüldü.

 

2-)Meclis üyeliği adaylıkları ile ilgili yapılan görüşmelerde adayların başvuru şekli ve adayların nitelikleri yoğun tartışmalara neden oldu bir çok adayın da “fason” yani parti genelgesine uymayan müracaatların olduğu kıyasıya tartışıldı.

 Toplantının en önemli dikkat çeken noktalarından bir tanesi ise geçmiş dönem alışkanlıklarından vazgeçmeyen meclis üyesi Turna’ nın fason dosya vererek yine sırtını parti egemenlerine dayayacağı ve yine paraşütle bir numaraya geleceği izlenimi ortaya çıktı. “Toplantıya katılanların verdiği bilgiye göre Turna’nın işinin zor olduğunu ineceği paraşütün açılamayacağını ve o hızla yere çakılacağı söylendi”. Bizde bu işin takipçisi olarak Turna’nın ne gibi fırıldaklar çevireceğini yakın takibe aldık.

 

3-)Aslında toplantının en önemli maddesi belediye başkan aday adaylarının  belirlenmesiydi.Bu konuda ilçe yönetiminin hazır ve donanımlı olmadığı ciddi bir çalışma yapılmadığı tarafımıza bildirildi. 

 A-) İşin tuhaf yanı ise…üç dönem ilçe başkanlık görevinde bulunan Ütebay’ın toplantıda çırpınışına ve saçmalamasına üyeler hayretler içinde şahit oldu. Her dönem ağa babaların torpili ile partide “manya ve aptalca” hegemonya kuran akraba, sülale ve yandaşlarına ballı kaymaklı ihaleler alan CHP Esenler İlçesini babasının çiftliği gibi gören, midesi ve kalbi kirlilikler dolu bu zattın adaylık beklentisi danışma kurul üyelerini çileden çıkarttı. Danışma kurul üyelerini yönelttiği eleştirilere hiçbir yanıt veremediği gibi beklediği desteği de göremedi.

Sonuç ilçe danışma kurulu toplantısında ilçe başkanı cemal kaya aday adayı olabileceğini söylendi ve aday olacaklara eşit miktarda yaklaşacaklarını konusunda bütünlük sağlandı. diğer adaylar ise Eyüp Işıldak ve Kemal Şahin olduğu ortaya çıktı. toplantıdan çıkan en önemli karar ise ön seçim kararıydı; gerek belediye başkan aday adayı gerekse meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesi yönünde ortak karar alınmasıydı



Yüksel Kılıç
23.12.2023 20:30:21
Görünen oki,CHP de işler karıştı.

Anahtar Kelimeler: ESENLER DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli