CHP ESENLER CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKULU KUTLADI

CHP ESENLER CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKULU KUTLADI

Esenler Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. İstanbul’un bazı ilçeleri kurulan dev sahnelerle, halkı coşturan sanatçılarla kutlama yapılırken Esenler kendi yağı ile kavruldu ve meşale yürüyüşüyle kutlama yaptı.

Esenler yine yok sayıldı, İstanbul’un bazı ilçelerine devletin ve belediyelerin imkanları yağmur gibi yağdı. Esenler gibi, özellikle CHP’li belediyesi olmayan ilkçeler üvey evlat muamelesi gördü. Devletin ve Belediyelerin diğer ilçelere sunduğu nimetlerden ne yazık ki Esenler mahrum kaldı. Ama her şeye rağmen Esenlerin CHP ilçe başkanı ve yönetimi halkı ile bütünleşerek başı dik, onurlu, kimselere eyvallah yapmadan tüm imkansızlıklara rağmen cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılını coşkuyla kutladığı bir gece yaşandı.

Haber/Yılmaz Boyraz 

Esenler cumhuriyetin 100.yıl kutlama gecesini iki başlı yaptı. Bir taraf Esenleri yönetenlerin, Kaymakam, AKP’li Belediye başkanı, eğitimi ticarileştiren, Milli eğitim müdürü, şube müdürü,  okul müdürleri ve cumhur ittifakı siyasi partileri ve kemikleşmiş kitlesinin yanına katarak mehteranlı yaptığı yürüyüşle gerçekleşti.  

Diğer tarafın cumhuriyetin100.yıl kutlama ise siyasi ittifaksız, devletin ve belediyelerin desteği olmadan CHP ilçe Başkanı Cemal Kaya ve yönetiminin organize ettiği tamamen halk tabanlı, STK’ların desteklediği, Davutpaşa Yıldız Teknik üniversitesi önünden meşalelerle, onuncu yıl ve İzmir marşı eşliğinde yapılan yürüyüşle gerçekleşti.

CHP’nin kendi imkanları ile cumhuriyet kutlama etkinliğine katılanlarla ve Devletin imkanlarını kullanarak gerçekleşen Esenler Kaymakamı, Belediye başkanı destekli etkinliğe katılım oranları birbirine yakındı. Her iki etkinliğe diğer yıllara göre katılım oranı yüksekti. 

CHP cumhuriyetin100.yıl kutlama etkinliği bir önceki CHP ilçe yöneticilerini kıskandırdı. Özellikle sapkın ve kirli işlere bulaşanların Cemal Kaya’nın ve yönetiminin bu başarısını, topladığı kitlenin diğer yılları katlamasını içlerine sindiremediği, yüzlerinin asık olması kameralarımıza yansıdı.

Her iki etkinliğin ülkemize ve milletimize barış, huzur getirmesi dileklerimizle.

 

İki etkinlik iki video izle…  



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli