CHP BELEDİYELERİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ

CHP BELEDİYELERİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ

Üsküdar Belediyesi karlı ve soğuk havanın etkili olduğu bu zor günlerde sokakta kalan vatandaşları otellerde misafir ediyor. Üsküdar Belediyesi ve zabıta ekipleri vatandaşların hizmetinde.

  • Kimi belediyeler vardır ki halk için çalışır. Kimi belediyeler vardır ki  AKP iktidarının yaptığı gibi emeğin ve emekçinin hakkını umursamaz, emeğe, emekçiye AKP'li geleneğini sürdürerek tekme vurur, sokağa terk eder, kadercilik oynar… İşte bu durum böyle bir durum.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, en çok endişe duyduğu sosyal belediyecilik ve halka hizmet anlayışına karşı CHP’li belediyeler halkçı belediyeciliği yapmaya devam ediyor.  Erdoğan, ilk icraata borcu olan belediyelerin gelir kaynaklarına Maliye tarafından el konulması ve siyasi kararlarla kayyımlar ile başladı.  

Hızını alamayan emek ve halk karşıtı iktidar talimatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı terör soruşturması kapsamında Kartal, Ataşehir, Şişli, Adalar, Beyoğlu, Fatih, Tuzla, Sancaktepe, Üsküdar’dan 9 CHP’li belediye meclis üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Kartal ve Ataşehir Belediyeleri’nin iki belediye başkan yardımcısı da bulunuyor. Gözaltına alınan meclis üyeleri 2024 yerel seçimlerinde CHP-DEM ittifakı olan "Kent Uzlaşısı" ile seçilmişti. İyi niyetten uzak, sosyal belediyecilik karşıtı, halkın ekmeğine göz koyan, yoksulluğu kader diye dayatan AKP iktidarının tüm baskılarına rağmen CHP’li belediyeler halka hizmetlerine devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi Zabıta ekipleri, soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu günlerde belediyeye müracaat eden vatandaşları otellere yerleştiriyor. İstanbul genelinde etkili olan soğuk hava koşullarında, Zabıta ekipleri Süper Hizmet Birimine gelen ihbar ve talepleri hızlıca değerlendiriyor.

Ekipler, sokakta yaşayan vatandaşlara yönelik çalışmalar yaparak, soğuk günlerde ilçedeki otellerde konaklamalarını sağlıyor. Parklarda yaşayan ve aile bireylerini kaybeden İsa Özkan, belediyeye başvurarak kalacak bir yer talep etti. Zabıta ekipleri, Özkan’ı belirtilen adresten alarak otele yerleştirdi.

 



  • Çarşamba 19.5 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 20.2 ° / 10.9 ° Güneşli