CHP BAYRAMPAŞA KADIN KOLU BAŞKAN ADAYI SAKİNE ÖZEN

CHP BAYRAMPAŞA KADIN KOLU BAŞKAN ADAYI SAKİNE ÖZEN

Eski sağlıkçı Sakine Özen, CHP Bayrampaşa İlçe Kadın Kolları'nın 8 Haziranda yapılacak olan kadın kolu kongresinde, ilçe kadın kolları başkanlığına adaylığını açıkladı.

Sakine Özen, “Gelecek kadınların ellerinde yükselecek. İktidarın ve ucube düzenin yanlışlarına karşı koymak için kadınlar en önde yürümeli. Bu inançla ve hedefle CHP Bayrampaşa ilçemizin Kadın Kolları Başkanlığına aday oldum. Adayım çünkü ülkemizde kadınların toplumun öznesi değil nesnesi olarak görülmesini kabul etmiyorum. Adayım çünkü ülkemizde kadınların iki cinsiyetten biri değil, ikinci cinsiyetmiş gibi algılanmasını kabul etmiyorum. Eğer bu göreve layık görülür seçilirsek Kadın kollarını “yan kol olmaktan çıkararak ‘CAN KOL" olması için her türlü mücadeleyi vereceğim.

Kadın kollarının önceliği siyasallaşmak ve bunu yaymaktır. Biz yeni bir anlayışla, yeni kadrolarla bu ulvi göreve ekip arkadaşlarımla çıktık ve hedefi küçültmek değil büyütmek için kadın kolu başkanlığına aday oldum. Yaptıklarımızla övünmeden bu bizim görevimizdir, görevimizi yaptık anlayışı ile hep geleceğe doğru, aydınlık yarınlara emin adımlarla yürümemiz yönünde çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin kadın kolu başkan adayı olarak adaylaşmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Biz örgütümüzle, gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte olmalıyız, bugün birlik olma günüdür ve birlikte daha güçlü olacağız.

Bizler özgür düşünen, özgürlükler için, ülkemizin ve çocuklarımızın yarınları için siyasal yapılanmayı büyüterek kadınlarımızın gücünü göstermeliyiz. Şayet kadınlar olarak siyasi arenada var olduğumuzu gösteremezsek inanın erkek egemen bir siyasi anlayışa teslim oluruz. İdeolojik bir yapıyı kurmak, kadın hareketini her alanda örgütlemek güçlü kadınların işidir. İşte bizde o güç var.

Dünyayı kötülüklerden kadınların kurtaracağını biliyoruz, o zaman Kadın kollarını yan kol olmaktan çıkarmakla işe başlayalım ve biz kadınlar sorumluluklarımızın farkında olarak örgütlü yapımızı büyütmeliyiz. Siyaseti erkek yapar, kadınlar da kadın kolları aracılığıyla erkeklere yardımcı olur, ne verirseler bizler ona razı oluruz anlayışından kurtulmalıyız. Bu anlayışı yıkmak için yola çıkan ekibimle haykırıyoruz “KADIN, ERKEK VE GENÇLERİMİZE GELİN BU OLUŞUMA KATILIN ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM”

KADIN VARSA ADALET VAR- KADIN ELİ DEĞEN HER ŞEY GÜZELLEŞİR

FARKLILIKLARIMIZLA BİR ARAYA GELİYORUZ

Cumhuriyet halk partili Kadınlar olarak, emeğimizi sömüren-ezen bu sistemi ve ataerki düzeni yıkmakta kararlıyız. El ele mücadele yaparak bizden çaldıkları her şeyi geri almak için bu yola çıktım. Ülkenin kadınlarının acılı hikayeleriyle dolu olduğunu haykıran birisiyim. Şiddet hiç bitmiyor, azalmıyor. Bu ülkeyi yönetenlerin samimi olarak bunu azaltma yönünde de bir çabası olmadığını görüyoruz. Kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen suçlarda her gün karşımıza çıkan adaletsiz yargı kararları bir diğerini aratır hale geliyor, biz bu anlayışa son vermek için CHP Bayrampaşa kadın kolu başkanlığına adayım” dedi. 



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA KADIN BAŞKAN ADAYI SAKİNE
  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli