CHP Adayı Dalkıran Türüt’ü Bağrına Bastı

CHP Adayı Dalkıran Türüt’ü Bağrına Bastı

AKP iktidar olduğu günden bugüne kadar ırkçı güç odaklarını kolluyor, AKP’leşen CHP’liler bugün ırkçı söylemleri öne çıkan İsmail Türüt’e dört elle sarılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ekrem İmamoğlu daha önce Tayip Erdoğan’ın yardakçılığını yapan gazetecilerle koluna takmış kamuoyunda büyük tepki almıştı. Aynı zihniyet şimdide Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’e doğum günü şarkısı yazan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na ağza alınmacak kirli sözlerle hakaret ve iftiralarda bulun ırkçı şaklaban İsmail Türüt' CHP’li adayların övgüsüne mazhar oldu.  CHP belediye başkan adayları tarafında seçim alanlarında müziği çalınarak halka dinletiliyor. 

CHP’nin Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran Cumhuriyet meydanında proje tanıtımında sağ kervana katılmış gibi, ülkede ki Aydın, Çağdaş sanatçı kalmamış Türkiye'nin en ırkçı kişiliklerinden yardakçı sanatçı olduğu söylenen AKP yalakası İsmail Türüt'ün şarkılarını çalarak ne yapmak istediğine kimse anlam veremedi.

Esenler’de yapılan bu rezilliğe vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Plan Yapmayın Plan” türkü sözleri ile ırkçılığı öne çıkaran ve ırkçılıktan yargılanması gereken İsmail Türüt’ü CHP’liler nasıl dinleyebiliyor, bu nasıl bir zihniyettir?  Böyle bir kirli dile nasıl tahammül yapıyorlar? MHP'li türkücü İsmail Türüt'ün Plan Yapmayın Plan başlıklı şarkısında açıkça ırkçılık yaptığı ortada.  Aynı İsmail Türüt “CHP bu ülkenin başında olsa gerçekten bu ülkenin yarısı ölürdü” sözünü biz unutmadık. “sol yanımda MHP Sağ yanımda AKP diyerek” AKP yalakalığı yaptığı unutulmamalı. AKP’li Maltepe belediye başkan adayına (2019 yılında) hemşeri dayanışması içinde yazdığı türküyü ise  unutmadık. Yine 2019'da AKP’li Sakarya büyükşehir belediye başkanına övgüler dizdiğini,  AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım için türküler besleyen İsmail türü de dört elle sarılan CHP’liler böyle davranarak AKP ’leştiler. 

Kemal Kılıçdaroğlu’na neler söylediğini biz unutmadık. Kemal Kılıçdaroğlu’na  “bölücü mihraklarla PKK, FEDÖ ile yan yana olduğunu… Türklüğünü gizlediğini ve bu milleti adamdan saymadığını söyleyen bu kirli ağza, bu AKP yalakasına hürmette kusur işlemeyen CHP’lilere tek kelimeyle yazıklar olsun demek bile saygı olur. Cumhuriyet Halk Partisi 6 oktan savrularak bir oy uğruna kendilerine en ağır sözleri sarf eden böyle birisinin ipine sarılması bizleri yaralamıştır. Mafya ve suç örgütlerini öven birisine bel bağlamak, onun sözleri ile seçim çalışması yapak, CHP’nin temiz sayfasına ihanet yapmış olunuyor” dediler.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı