"ÇAYLAK" HASAN DALKIRAN’DAN KENDİ KALESİNE GOL

CHP Esenler belediye başkan adayı Hasan Dalkıran, ne konuştuğunu bilmeden, Cumhuriyet meydanında salladı ama bu sallamanın İmamoğlu'na gittiğini bilmeden salladı. Yanı Dalkıran CHP'lilere fena çaktı.

CHP Esenler belediye başkan adayı "Çaylak" Hasan Dalkıran, "Ben bu sahneye her çıktığımda şu kirli görüntüleri gösteriyorum. Bu yüksek binayı görün ve ben bu binanın göründü kirliliği yaptığını" kürsüden söyledi.  Esenler meydanında bulunan yüksek katlı binada. İmar yönetmeliğine aykırı olarak bazı parsellerin birleştirildiğini anlatamayan ve inşaat projesine ilişkin 727 metrekare alanın fazladan hesaplandığını bilmediğine değinmemesi çaylaklığından olsa gerek. 

DALKIRAN ESENLERİ DİKEY BÜYÜTECEK

Dalkıran, Dörtyol meydanında yapılan bu binaya Plan notlarına aykırı olarak ruhsat verildiğini. Esenler Belediyesi projeyi fazla inşaat haliyle onayladığını, 727 M2 fazlalığın kimlerin cebine girdiğini ve rantsal paylaşımı yapıldığını söylemesini beklerdik. Bu durumu İBB başkanı İmamoğlu bugüne kadar savsaklayarak mahkemeye taşımamasını bilmeyen veya bildiği halde gündeme taşıyan Dalkıran, kendi kalesine son dakikada golü attı. 

Dalkıran’ın o kürsüden Esenlerde Tevfik Göksu’nun yaptığı imar yanlışlıklarını yüksek yapılarda proje onaylarında usulsüzlükler yaptığını söylemesini bekliyorduk. Ama aynı Dalkıran hem yüksek katlı binalara karşı hem de yatay değil dikey dönüşüm yapacağını söylemesi tamamen çağdaş şehirciliğe ve CHP’nin imar uygulaması anlayışına kafa tutması oldu.

Dalkıran, “Daha yeni hayat hastanesinin üstüne 3 kat çelik yapı yapıldı. Göksu’ya sesleniyorum bunu neden engellemedin. Bu rantın içinde kimler var neden Esenler halkının hakkını savunmak yerine bir şirketin arkasında duruyorsun” diyemediği için... Çiftehavuzlar mahallesinde bir vatandaşa ait yüz dölümdük arazinin imar plan tadilatını yaptınız, bu alanda Esenlerin hakkına düşen 44 bin metrekare düzenleme ortaklık payı (DÖP) kimlere peşkeş çekildi ve bu ortaklık payı olan 24 bin metre kare planlarda gözükmüyor. Bu 24 bin metre kare kimin cebinde” diyemediği bilgisizliğinden olsa...

Göksu'ya, "Çiftehavuzlar mahallesinde planlarda ilköğretim tesis alanı olan yere özel lejantla plan yaptınız, yaptığınız bu plan değişikliği ile bu yeri özel sağlık alanı yaparak planlara işlediniz. Gerçek değerinin dörtte bir fiyatına birilerine peşkeş çektiniz” diyemediği için Dalkıran'ın, belediye yönetiminde seçilse bile sınıfta kalacağı belli oldu. Belli oldu bu aday halkla diyaloğu çok iyi ama belediye yönetecek yeterliliğinin olmadığı, haksızlıklara karşı koyamayacağı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli