"BUNUN ADI ZAM DEĞİL EMEKLİYE İHANETTİR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, emekli zammına tepki göstererek, "Bunun adı zam değil emekliye ihanet, yazıklar olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olmasına tepki gösteren Özgür Özel, iktidara sert sözlerle yüklendi. Özel, "Bunun adı zam değil emekliye ihanet, yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü görüntülerle gündeme gelen Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'e de tepki gösteren Özel, "Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Devletin memuru, memur gibi davranacak" dedi.

'DEMOKRASİNİN ARKASINDAYIZ'

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yıllarca FETÖ ile mücadele ettik, dikkat çektik. Meclis tutanaklarında mevcuttur, Kamer Genç yıllarca uyarıda bulundu. Kim darbeye yeltenirse karşısındayız. Fethullah Gülen de olsa fark etmez, tek adamlığa heveslenen kim olursa olsun karşısındayız, demokrasinin arkasındayız.

Zaman zaman diyorlar CHP artık güçlendirilmiş parlamenter sistem demiyor mu? Her konuda bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi, işçiler, emekçiler, gazeteciler için, tarım milli eğitim politikaları için, bu partinin önerileri vardır. Bu ülkeyi nasıl yöneteceğini vurgulayacaktır. Bu ülkenin yönetim sistemi için CHP’nin vazgeçmediği tercihi güçlü bir parlamentodur parlamenter sistemdir, bundan kimsenin şüphesi olmasın.