BUNLAR ÇOLUK ÇOCUK!

BUNLAR ÇOLUK ÇOCUK!

Merhum Necmettin Erbakan, AKP kurmayları için “Bunlarda devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa’nın oyununa geliyorlar” demişti. Eeee ne kadar doğru demiş merhum hocamız...

Hocaları talebelerini bilmez mi? Makamın hakkını verememek çoluk çocukluk değil mi?

Bizim dinden diyanetten haberi olmadığı halde dindar takılan vatandaşlarımızla, vatan millet devlet ne demek haberi olmadığı halde milliyetçi takılan vatandaşlarımız bu tabirin siyasi bir ihtirasla söylendiği vehmine kapıldı. Lakin tarih her geçen gün ve yaşadığımız her gün bu ithamı haklı çıkarmaya devam ediyor.

Esenler’de Aday tanıtım programında SP il başkanı da buna benzer bir ithamı belediye başkanı Tevfik Göksu için kullandı. AKP şürekası bunu siyasi çekememezlik veya onların klasik tabiri ile bekara karı boşamak kolaydır olarak görebilirler.

Oysa belediye başkanının son daveti ve burada yaptıkları bile bu ithamı haklı çıkartacak şekildedir.

Belediye başkanı ilçemizde bulunan siyasi partilerin temsilcilerini seçim güvenliği için toplantıya davet etti. Ondan beklenen seçimin kardeşlik havası içinde geçmesi, bunun için elinden gelenin en iyisini yapacaklarının beyanı iken o sazı eline alıp siyasi ilçe başkanlarına siyasi propaganda yapmayı tercih etti.

Haklı olarak tepki verildiğinde ise etrafındaki çoluk çocuk takımı da işi boğuntuya getirmeye çalıştı. Bu tarz çoluk çocukluktan başka bir şey değildir. Anlaşılan o ki çoluk çocuk taifesi yanında çoluk çocuktan başka akıllı bir kitle barındırmıyor!

Bunun haricinde üç dönem belediye başkanlığı yaptığı bir yerde bu yıl otopark yılı olacak beyanı da bu ithamı doğrultacak bir beyandır.

Üç dönem belediye başkanı olduğu yerde bu 15 sene demektir hala otopark ve trafik konuşuluyor ise adama çoluk çocukluk yapma ya da atma din kardeşiyiz demek abes olmaz.

Hadi rakamlara boğduğunuz yapı stoğu meselesi 3 dönemde bitirilemezdi ama ciddi bir yol alınabilirdi. Hele hele askeri alan gibi bir imkân varken bu iş hemen hemen son demlerine kalırdı.

Oysa ki belediye yönetiminin stratejik planlarında vaat ettiği hem de üç dönemim başlarında vaat ettiği birçok kentsel dönüşüm projesinin esamesi okunmamaktadır. Soracak olurlar ise: Çiftehavuzlar Mahallesi, 2010 faaliyet raporunda zikredilen 16 bölge, Birlik Mahallesi BHA ve Rekreasyon çalışması, Tuna Mahallesi Kentsel dönüşüm çalışması, Esenler Dörtyol Kentsel Yenileme çalışması( nasıl yeniledikleri ortaya diktikleri kazıktan belli), Yavuz Selim Kentsel Dönüşüm(burada muhtar yönetiminde halkın işbirliğindeki, olmak üzere olan projeyi akamete uğratmış kendileri muhtar kadar destek alamamış bir proje ile halkın karşısına çıkmışlardır), Nostaljik tramvay ise artık nostaljide kalmıştır.

Akıllı kent diye ortaya attıkları şeye ve sonucuna bakınca bile bunlar çoluk çocuk demek kaçınılmaz oluyor. Akıllı kent dedikleri şeyin planları bile imar ve şehircilik açısından nakıs ve noksandır. Mahkeme kararı bile kamu yararı kılıfına sığınılarak alınmış siyasi bir karar olarak hukuk garabeti olarak ortadadır. 



Anahtar Kelimeler: BUNLAR ÇOLUK ÇOCUK!
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli