BUGÜN ÖĞRETMENLERİMİZ POLİS ABLUKASINDA GREVDE

BUGÜN ÖĞRETMENLERİMİZ POLİS ABLUKASINDA GREVDE

ÖMY ve kariyer basamakları sınavına karşı ayakta olan eğitim emekçileri, “Gitmiyoruz - korkmuyoruz - itaat etmiyoruz - zafer direnen emekçinin olacak. AKP yasanı al başına çal… İKTİDARIN DEĞİL HALKIN ÖĞRETMENİYİZ. Sloganları attı

İstanbul'da Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları sınavı başta olmak üzere  ücret eşitsizliği ve mesleki ayrımcılığa karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri basın açıklaması için Çemberlitaş'taki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderken polis tarafından engellendi.

ÖMK ve kariyer basamakları sınavının iptali için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapmak istedikleri yürüyüş polis tarafından hukuksuz bir biçimde engellenen eğitim emekçileri, bu keyfi uygulamayı basın açıklamasını yırtarak protesto etti.

Öğretmenlerin önüne polis barikatı kuruldu, bu esnada bir öğretmen gözaltına alındı, kimlik konrtrolü ardından bırakıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürümeleri engellenen öğretmenler Çemberlitaş Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

ÖĞRETMENE DEĞİL ÇETELERE BARİKAT

Öğretmenler arasında eşitsizliği ve ayırımcılığı derinleştiren, “eşit işe eşit ücret” ilkesini daha da kötüleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı eğitim iş kolunda örgütlü 14 sendika bugün iş bırakarak bu kanuna karşı çıkarken; aynı zamanda eğitimde yaşanan sorunlar ve bunların çözümüne dair ortak taleplerini haykırmak için Çemberlitaş'taki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderken polis engeli ile karşılaştılar.

 

Öğretmenler: “Gitmiyoruz - korkmuyoruz - itaat etmiyoruz - zafer direnen emekçinin olacak- AKP yasanı al başına çal- İKTİDARIN DEĞİL HALKIN ÖĞRETMENİYİZ- Eşit işe eşit ücret!- Emekçiye değil çetelere barikat

Baskılar bizi yıldıramaz- Ömk yasası geri çekilsin

Gün gelecek devran dönecek akp halka hesap verecek... sloganları  attılar…



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli